Haberler

Bursa, İnovasyon ve Tasarımla Buluşuyor

Bursa, moda, tasarım ve inovasyonda dev bir adım daha atıyor. Bursa Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde 27-31 Mayıs tarihleri arasında 'İnovasyon ve Tasarım Buluşmaları'nı gerçekleştirilecek. Yılda 280 bin ziyaretçi çeken Milano Tasarım Haftası gibi olmayı hedefleyen etkinliğin tanıtımı amacıyla düzenlenen toplantıda, Uludağ Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi bünyesindeki 4 bölüme 4 yıldır öğretim görevlisi ve öğrenci almadığı ortaya çıktı.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) öncülüğünde 27- 31 Mayıs tarihleri arasında 'Bursa İnovasyon ve Tasarım Buluşmaları' gerçekleşecek. BTSO Altıparmak Temsilcilik Binası'nda düzenlenen toplantıya Bursa Valisi Münir Karaloğlu, BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, etkinliğe sponsor firmaların temsilcileri katıldı.

Açılışta konuşan BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Burkay, dünya genelinde değişim ve dönüşüm yaşandığını belirterek, ülke ve şehirlerin yarış içinde olduğunu, yerinde sayanların bu süreçte kaybedeceklerini söyledi. Türkiye'nin inovasyon endeksinde son 2 yılda 20 basamak yükselerek, 143 ülke arasında 54'üncü sıraya çıktığını dile getiren Burkay, şöyle konuştu:

"Dünyanın en büyük ekonomileri arasında yer almak istiyorsak, sektörlerimizin rekabet gücünü artırmak ve ekonomik kalkınmayı sürdürülebilir hale getirmeliyiz. Ülke olarak yenilikçi olmaya bugün her zamankinden çok daha fazla ihtiyacımız var. Ürünlerimizi, firmalarımızı, sektörlerimizi, kentimizi ve ülkemizi bir üst lige çıkarmak istiyorsak Ar-Ge'ye, inovasyona ve tasarıma daha fazla ağırlık vermeliyiz."

Türkiye'nin kilogram başı ortalama ihracat hedefinin 4 dolar olduğunu hatırlatan Burkay, "Bursa'da bu rakamı bugünden yakaladık. Bursa'da bu rakamı 8 dolara çıkarmak için üretimimizde ve ihracatımızda katma değerli ürünlerin payını artırmaktan başka yolumuz yok. İşte Bursa'da inovasyon ve tasarım buluşmalarımızı da bu kapsamda gerçekleştiriyoruz. Üretimin, ticaretin ve ihracatın başkenti Bursa'ya Ar-Ge, inovasyon ve tasarım desteği ile yaratıcılık ve cazibe merkezi kimliği kazandırmayı amaçlıyoruz. Tüm projelerimizde olduğu gibi inovasyon ve tasarım buluşmalarımızı da kentin ortak aklını harekete geçirecek gerçekleştiriyoruz" dedi.

Bu platformda bütünlük ve kimlik kazandırma amacı ile logo çalışması yaptıklarını açıklayan Burkay, Bursa'nın inovasyon ve tasarım dünyasına imzasını atacağı ana fikrinden yola çıkarak Bursa'nın parmak izi şeklinde bunun tasarlandığını kaydetti. Burkay, logoda yapılan her etkinliğin burada yer aldığını dile getirdi.

5 YILDA 200 BİN ZİYARETÇİ

Türkiye'nin ilk ev stil fuarını inovasyon ve tasarım buluşmalarını gerçekleştireceklerini söyleyen Burkay, ev modasındaki yeni trendlerin 28-31 Mayıs tarihleri arasında Bursa'da yapılacak etkinlikler ile belirleneceğini kaydetti. Burkay, fuarda en yeni ürünlerin yanı sıra ev dekorasyonu, mobilya ve aydınlatma gibi alanlarda uzman isimlerle yeni trendlerin de konuşulacağını vurguladı. Düzenlenecek etkinliklerde Bursa'da inovasyon, Ar-Ge ve tasarımı konuşulacağını belirten Burkay, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Milano Design Week'i (Milano Tasarım Haftası) gezdik. Bu etkinliğe 4-5 gün içerisinde 280 bin ziyaretçi geliyor. Biz de yapacağımız çalışmayı sürdürülebilir yapmayı istiyoruz. 5 yıl sonra 150-200 bin ziyaretçi alarak, kültür, tarih, turizmin başkenti özelliğimize moda, tasarım, estetik merkezini eklemek istiyoruz."

"BÖLÜM VAR, ÖĞRENCİ YOK"

Vali Karaloğlu ise, ihracat hedeflerinin gerçekleşmesinde Ar-Ge, inovasyon, estetik ve markanın önemine işaret etti. Bunun için üniversite işbirliğinin önemini vurgulayan Karaloğlu, Uludağ Üniversitesi bünyesinde Güzel Sanatlar Fakültesi'ndeki moda tasarım, endüstriyel tasarım, grafik tasarım, seramik cam bölümlerinin 4 yıldır bulunduğunu ancak öğretim görevlisi olmadığını açıkladı. Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ulcay ise YÖK'ün bu bölümlere kuruluş izni verdiğini ancak öğretim görevlisinin olmamasından yakındı. Ulcay, 2016 Eylül ayında bu bölümlere öğrenci almayı hedeflediklerini ifade ederek, başka üniversitelerden transfer yaparak, eksikliklerini gidermeyi istediklerini kaydetti.

Bursa İnovasyon ve Tasarım Buluşmaları'nda, Tasarım yarışmalarından, otomotiv ve tekstil sektörlerinde gerçekleştirilen Ar-Ge proje pazarlarına, animasyon festivalinden tasarım zirvesine, ünlü modacıların sergilerinden Ev&Stil Fuarı'na kadar birçok etkinlik gerçekleştirilecek. Fuara ilişkin tüm detaylara www.inovasyonvetasarimbulusmalari.com uzantılı internet sitesi üzerinden de ulaşılabiliyor. - Bursa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Uludağ Üniversitesi İbrahim Burkay Milano Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title