Haberler

Bursa İlaç Yazmadı Diye Doktora Saldırdı, Polis Biber Gazı Sıkarak Yakaladı

İlaç yazmadı diye doktora saldırdı, polis biber gazı sıkarak yakaladıBursa'nın Gemlik İlçesi'nde, yeşil reçeteli ilacı yazmayan Aile Hekimliği'ndeki kadın doktora saldıran 30 yaşındaki A.C., polis tarafından havaya ateş açılıp, biber gazı sıkılarak yakalandı.

İlaç yazmadı diye doktora saldırdı, polis biber gazı sıkarak yakaladı

Bursa'nın Gemlik İlçesi'nde, yeşil reçeteli ilacı yazmayan Aile Hekimliği'ndeki kadın doktora saldıran 30 yaşındaki A.C., polis tarafından havaya ateş açılıp, biber gazı sıkılarak yakalandı.

Olay, Dr. Ziya Kaya Mahallesi 1 nolu Aile Hekimliği Merkezi'nde meydana geldi. Sabah saatlerinde Aile Hekimliği Merkezi'ne gelen A.C., Dr. Neslihan Yılmaz'dan yeşil reçeteli olduğunu ve ilacını yazmasını istedi. Sisteme bakan doktor, suiistimal ibaresi görünce reçeteyi yazmadı. Bağırıp, bir sağlık ocağı çalışanını darp eden saldırgan silah alıp geleceğini söyleyerek aile hekimliğinden ayrıldı. Merkez görevlileri de polisi arayarak bilgi verdi. Yarım saat sonra, bu kez arka kapıdan Aile Hekimliği'ne giren zanlı, Dr. Neslihan Yılmaz'a saldırdı. Saldırı esnasında doktor odasında bulunan bilgisayar kırıldı. Olaya müdahale eden Gemlik İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı polis memuru, zanlının durmaması üzerine önce havaya ateş etti, ardından da biber gazı ile müdahale ederek zanlıyı gözaltına aldı. Dr. Neslihan Yılmaz, polis merkezine giderek olayla ilgili ifade verdi.

AHEF'TEN SALDIRIYA TEPKİ

Aile Hekimler Dernekleri Federasyonu (AHEF) Yönetim Kurulu İkinci Başkanı Dr. Mehtap Aslan, Aile Hekimliği Merkezi'ne gelerek, Doktor Neslihan Yılmaz ve merkez çalışanlarına geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Meslektaşlarının yanlarında olduğunu ifade eden Aslan, Neslihan Yılmaz'ın başına gelen olayın Türkiye'nin her yerinde meslektaşlarının başına gelebileceğini belirterek, şöyle konuştu:

"Bu olayın sebebiyet verdiği durum, yaptığımız işlerden değil, yapmamız beklenen ama yapmayın denilen işlerden dolayı oldu. Uyuşturucu bağımlılığı olan bir kişi, hekimlere 'bağımlılık problemi var reçete etmeyin' diye bildirildiği için yazılmadı ve olay yaşandı. Neslihan ölmedi ve rahat rahat konuşuyoruz. Bu şekilde ilacını temin edemeyen ve şiddet uygulayanlara gereken yapılmalı. Artık çok ciddi cezalar var. Bunların da bilinmesini istiyoruz. Bizler saygın bir meslek icra ediyoruz. Sağlığınızı bizlere emanet ediyorsunuz. Bu yüzden bizim sağlıklı olmamız gerekiyor."

Olayla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğü bildirildi.

FOTOĞRAFLI

GEMLİK (Bursa), (DHA) -

(Tür: Yurt)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Gemlik Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title