Haberler

Bursa Hdp Basın Açıklamasında Gerginlik

Hdp basın açıklamasında gerginlik HDP Bursa İl Teşkilatı İmralı'da hükümlü bulunan Abdullah Öcalan'ın serbest bırakılması için basın açıklaması yaptı.

Hdp basın açıklamasında gerginlik

HDP Bursa İl Teşkilatı İmralı'da hükümlü bulunan Abdullah Öcalan'ın serbest bırakılması için basın açıklaması yaptı. Açıklamanın ardından aralarında HDP Bursa Milletvekili Asiye Kolçak'ın da bulunduğu kalabalık Şehreküstü Meydanı'na yürümek isteyince polis izin vermedi.

Bursa Kent Meydanı'nda İmralı'da hüküm giyen Abdullah Öcalan'a özgürlük isteyen HDP Bursa il teşkilatı üyeleri basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasına katılan HDP Bursa Milletvekili Asiye Kolçak, Öcalan'ın 27 Temmuz 2011'den bu yana avukatlarıyla, 5 Nisan 2015 tarihinden itibaren de HDP heyeti ile görüştürülmeyerek, kendisine tecrit uygulandığını söyledi. Bursa'da yapmak istedikleri yürüyüşün engellenmek istendiğini belirten Kolçak, Ben bu ilin bir vekili olarak buranın Valisine ulaşmaya çalışıyorum, burada bir yürüyüş yapmak istediğimizi belirtip, bu yürüyüşümüzün engellenmemesi için, hoş olmayan bir görüntünün meydana gelmemesi için sayın valimize ulaşmaya çalışıyorum ama sayın valimiz bizim telefonlarımıza çıkmıyor, yanıt vermiyor. Bu şu anlama geliyor, sizlerin iradesini tanımıyoruz, sizlerin kazanımlarını yok sayıyoruz. Hükümet de yok sayıyor, MHP'de yok sayıyor. Peki siz 6 milyon insanın oy verdiği bir partinin iradesini nasıl yok sayarsınız dedi.

HDP'liler, basın açıklamasının ardından Şehreküstü Meydanı'na kadar yürümek istedi. Polis izin vermeyince gerginlik yaşandı. Bunun üzerine Santral Garaj mahallesinde bulunan HDP Osmangazi ilçe binasına yürüdü. Parti ilçe teşkilatı önünde dağılmamakta ısrar eden HDP'liler ile polis arasında gerginlik yaşanırken, grupdaki bazı kişiler polise taş ve şişe attı. Yaşanan gerginliğin ardından HDP'liler gruplar halinde dağıldı.

Haber Mehmet İNAN-Faruk KAHRAMANBURSA, (DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Halkların Demokratik Partisi Abdullah Öcalan İmralı Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title