Haberler

Bursa Hayvanat Bahçesi'nin Güney Amerikalı Konukları

Bursa Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi, anavatanları Güney Amerika olan Kapibara, Tapir ve Mara türlerini ağırlamaya başladı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi, anavatanları Güney Amerika olan Kapibara, Tapir ve Mara türlerini ağırlamaya başladı. Yeni konuklarla Bursa Hayvanat Bahçesi'ndeki hayvan popülasyonu 111 türe ulaştı.

Bursa'nın Merkez Osmangazi İlçesi'nde, 206 bin 600 metrekarelik alan üzerine kurulan, 11 gölet, 2 bin ağaç, 50 bin çalı ve 150 bin yer örtüsü bitkisi ile hayvanlar için doğal yaşam alanı, barınakları ile ziyaretçilere de nefes alabilecekleri bir ortam sunan Bursa Hayvanat Bahçesi'ne ilgi her geçen gün artıyor. Avrupa Hayvanat Bahçeleri ve Akvaryumlar Birliği'ne (EAZA) tam üye olan Bursa Hayvanat Bahçesi, yenilenen fiziki mekanları ve hayvan barınaklarının yanında hiç bilinmeyen hayvan türlerini de ziyaretçilerle buluşturuyor. Toplam 111 tür ve bin 70 hayvana EAZA standartlarında bakım, besleme ve koruyucu hekimlik hizmeti verilen Bursa Hayvanat Bahçesi'nin hayvan popülasyonuna kapibara, tapir ve mara da dahil oldu.

HOLLANDA'DAN KAPİBARA

Hollanda'nın Gaia Hayvanat Bahçesi'nden 2 erkek 2 dişi olmak üzere 4 kapibara Bursa'ya geldi. Güney Amerika And dağlarının doğusunda Venezüella ve Colombiya civarlarında yaşayan, uzunluğu 1 metrenin üzerinde olan Kapibara dünyanın en büyük kemirgenleri arasında yer alıyor. Çok iyi yüzücü olan ve 6- 10 yıl arasında yaşayan bu tür, suyun içinde çiftleştiklerinden barınaklarında göletler oluşturuldu. Kapibaraların en önemli özelliği ise kendilerine özgü salgılanan kokusu. Bu tıpkı insanlardaki parmak izi özelliği gibi olan koku sayesinde grup içindeki hayvanlar biribirlerini kolayca tanıyor.

TAPİR, ALMANYA'DAN GELDİ

Almanya'ın Dortmund, Hamburg, Saarbrücken Hayvanat bahçelerinden de 3 dişi tapir Bursa'ya geldi. Tapir, domuza benzeyen, burunlarının kavrama özelliği olan ve otlanarak beslenen büyük memelilerden oluşan Tapirus cinsindeki hayvanların ortak adı. Güney ve Orta Amerika ile Güneydoğu Asya'nın cengel ve ormanlık bölgelerinde yaşayan bu türün et ve derileri için avlanmaları sonucu sayıları oldukça azaldı ve koruma listelerine girdi. Yaşam süresi 30 yıl kadar olan otçul tapirlerin en yakın akrabaları ise at ve gergedanlar. İyi şartlar altında sağlıklı bir dişi tapir her iki yılda bir yavrulayabilir.

ARJANTİNLİ MARA

Almanya'nın Hanovver Hayvanat Bahçesi'nden getirilen Mara'nın anavatanı ise Arjantin'in güneyindeki çölleşmiş çalılıklar. Gün boyunca vakitlerini güneşlenerek geçiren ve herhangi bir tehdit durumunda çok hızlı şekilde sıçrayarak kaçabilen Maralar saatte 45 kilometre hıza ulaşabilir. Ot, fundalık, çimen gibi çeşitli bitkilerle beslenir. Bir başka türler tarafından terkedilmiş oyuklarda barınır ya da sık otların arasında geceler. Tek eşlidir. Eşini bulduktan sonra kendi türünden diğer çiftlerle yaşamı boyunca iletişim kurmaz. 90 günlük gebelik sonunda 2 yavru doğurur. - Bursa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güney Amerika Almanya Mara Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title