Haberler

Bursa - Hastaneden Çocukları ile Evine Giderken Kazada Beyin Ölümü Gerçekleşti Organları ile Hayat...

Hastaneden çocukları ile evine giderken kazada beyin ölümü gerçekleşti organları ile hayat verdi Bursa'da geçirdiği trafik kazası nedeniyle tedavi gördüğü Çekirge Devlet Hastanesi'nde beyin ölümü gerçekleşen ve karaciğeri ile böbrekleriyle üç hastaya hayat verip, kornealaları ise iki hastaya nakledilen 19 yaşındaki Selinay Şahin, Orhangazi ilçesinde toprağa verildi.

Hastaneden çocukları ile evine giderken kazada beyin ölümü gerçekleşti organları ile hayat verdi

Bursa'da geçirdiği trafik kazası nedeniyle tedavi gördüğü Çekirge Devlet Hastanesi'nde beyin ölümü gerçekleşen ve karaciğeri ile böbrekleriyle üç hastaya hayat verip, kornealaları ise iki hastaya nakledilen 19 yaşındaki Selinay Şahin, Orhangazi ilçesinde toprağa verildi. Selinay Şahin'in ölümüne neden olan kazanın gece hastaneden çocukları ile dönerken içersinde bulunan otomobile bir başka aracın çarpmasının neden olduğu öğrenildi.

Merkez Nilüfer ilçesi'nde 23 Kasım gecesi meydana gelen trafik kazasında, Dörtçelik Çocuk Hastanesinden evine gitmekte olan Şakir Şahin'in kullandığı otomobile iddiaya göre arkadan gelen bir başka araç çarptı. Çarpma nedeniyle takla atan otomobilde arka koltukta oturan Şakir Şahin'in gelini Selinay Şahin ağır yaralandı. Kazada, Selinay Şahin'in yanında oturan iki çocuğu ile kayınpederi Şakir Şahin ve Emre Şahin sıyrıklarla kurtuldu. Çekirge Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Selinay Şahin'in dün gece beyin ölümü gerçekleşti. Eşi Emre Şahin'in organlarını bağışlaması sonucu talihsiz kadının karaciğeri Malatya'ya, böbreklerinden biri Çanakkale'ye diğeri ise Bursa'da organ bekleyen hastalara nakledilmek üzere gönderildi. Selinay Şahin'in korneaları ise Bursa Yüksek İhtisas Hastanesi'nde kornea bekleyen iki hastaya takıldı. Selinay Şahin'in cenazesi ise bugün Buras'nın Orhangazi İlçesi'nde toprağa verildi.

Bur arada, organ bağışı sırasında açıklamalarda bulunan, Çekirge Devlet Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Timur Didinen gazetecilere açıklama yaptı. Didinen, "Aile olayın çok iyi bir değerlendirmesini yaptı. Çocuklarının, kızlarının eşlerinin organlarının başka genç hayatlara yeni hayatlar katmasına izin verdiler. Rahmetlinin ailesine baş sağlığı diliyoruz. Yakınlarını böyle bir karar verdikleri için hem kutluyoruz, hem de sabır diliyoruz. Hastanın karaciğeri, Malatya'ya gidecek acil çağrımız var. Böbreklerden biri Çanakkale'ye birisi de Bursa'da bir hastaya takılacak. Kornealar da Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma hastanesinde kornea nakli bekleyen iki hastamıza nakledilecek. Sağlık Bakanlığı'nın ambulans uçağı Yenişehir Havaalanı indi. Ameliyatın bitmesini bekliyoruz. Daha sonra ambulans uçakla Malatya'ya organı götürecek" dedi.

Son 10 günde beşinci organ bağışını aldıklarını hatırlatan Organ Nakli Bursa Koordinasyon Merkezi sorumlusu Dr. Yavuz Selim Çınar, "Son on güne bakacak olursak vefat eden 5 hastamızın organları bağışlarla 15'ten fazla insana umut oldu. Öncelikle böyle yüce bir kararı verdikleri için biz ailelere teşekkür ediyoruz. Bugünkü hastanın organları ile yarın 5 hasta hayata tutunacak. Bursa'ya baktığınızda hakikatten çok başarılı bir bölge. Değerli çalışmalar var. Çok kaliteli koordinatörler var. Gerek genel sekreterliğimiz gerekse de Sağlık İl Müdürlüğümüz bu konuda çok ciddi destekleri oluyor. Son 5 yıla baktığımızda inanılmaz bir oranı yakalamış bulunmaktayız. Bursa için bizim için gurur verici bir tablo. Gece gündüz demeden organ nakli için çalışıyoruz. Başka insanlara umut, hayat olmak için çalışıyoruz. Bu başarıların en güzel sonucu da hayata tutunan kurtulan insanlar oluyor. Onları gürünce tüm yorgunluğumuz bütün çektiğimiz sıkıntıları unutuyoruz" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Emre Şahin Orhangazi Malatya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

22 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 22 Nisan Pazartesi burç yorumları nedir? 23 Ekim hangi burç? Ekim'in 23'ü hangi burçtur? 23 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 23 Ekim hangi burca ait? 22 Ekim hangi burç? Ekim'in 22'si hangi burçtur? 22 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 22 Ekim hangi burca ait? MHK nedir, açılımı nedir? MHK üyeleri kimlerdir? MHK başkanı kimdir? Beşiktaş Ankaragücü maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) BJK Ankaragücü maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Survivor Birleşme partisi ne zaman 2024? Yalı Çapkını dizisi nerede çekiliyor, hangi yalıda, nasıl gidilir? Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title