Haberler

Bursa Emniyetinden Dolandırıcılık Uyarısı

Bursa Emniyet Müdürlüğü, vatandaşları son zamanlarda telefon aracılığı ile çeşitli bahaneler ileri sürülerek dolandıran şahıslara yönelik uyarılarda bulundu.

Bursa Emniyet Müdürlüğü, vatandaşları son zamanlarda telefon aracılığı ile çeşitli bahaneler ileri sürülerek dolandıran şahıslara yönelik uyarılarda bulundu. Yapılan açıklamada, vatandaşların herhangi bir zarar görmemeleri için gelen mesaj ve aramaları kontrol etmeleri tavsiyesinde bulunuldu.

Emniyet Müdürlüğünce yapılan yazılı açıklamada, "Kredi kart aidatı ve dosya masraflarınızın iadesi için arayınız" veya "yıllardır ödediğiniz kredi kartı aidatlarınızı ve kredi dosya masraflarınızı geri almak amacıyla arayın" şeklinde vatandaşlara gelen kısa mesajlar sonucu belirtilen numaranın aranması üzerine bahse konu masrafların iadesi için kredi kartı bilgilerinin istendiği, vatandaşların ise hesabına para yatacak olması umuduyla tereddüt etmeksizin asla paylaşılmaması gereken kredi kartı bilgilerini dolandırıcı şahıslara verdikleri tespit edilmiştir" denildi.

"ÜCRETSİZ SAĞLIK TARAMASI KAZANDINIZ"

Sağlık Hizmetleri adıyla vatandaşların aranarak, ücretsiz sağlık taraması kazandıklarını söyleyen dolandırıcılara karşı da uyarılarda bulunan Emniyet Müdürlüğü, yapılan yazılı açıklamada "Sağlık Hizmetleri adıyla telefonla aranan vatandaşların herhangi bir bankaya ait kredi kartını kullanmaları sebebiyle 1 (Bir) yıllık ücretsiz check-up (sağlık taraması) kazandığına inandırıldığı, akabinde kredi kartı bilgilerinin verilmesi halinde kartlarından çekilecek ücret karşılığı bu hizmetin ekstra imkanlarla 1 (bir) yıl daha uzatılabileceği söylenmekte ve güveni kazanılan vatandaştan kredi kartı bilgilerini aldıkları, yine vatandaşlar telefon aracılığıyla aranarak Genel Sağlık Hizmetine kayıtlı sözleşmelerinin olduğuna ikna edildiği ve "yenilemek ister misiniz?" şeklinde soru yöneltildiği, vatandaşların istememesi ve itiraz etmesi üzerine iptal işlemi için yine kredi kartı bilgilerinin istendiği, bilgilerin verilmemesi halinde cezalı olarak poliçenin bir sonraki yıla uzatılacağı ve sözleşme iptal işleminin gerçekleşmeyeceği şeklinde korkutularak kandırıldıkları tespit edilmiştir. Konu ile ilgili olarak vatandaşlarımızın herhangi bir zarar görmemeleri için kredi kartları ile ilgili gelen mesaj ve aramaları kontrol etmeleri, kredi kartı bilgilerini kimseyle paylaşmamaları, şüpheli durumları mutlaka yetkililere ve polise bildirmelerini tavsiye ediyoruz" ifadelerine yer verdi. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Bursa Emniyet Müdürlüğü Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title