Haberler

Bursa Elektrik Mlühendisleri Odası'ndan Bakan Yıldız'a İstifa Çağrısı

Elektrik Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ı istifaya çağırdı. Başkan Remzi Çınar, "Enerji Bakanı Taner Yıldız'ın kendi yerine bürokratını istifa ettirdiği 31 Mart elektrik krizinin arkasındaki sırlar saklanıyor" dedi.

Elektrik Mühendisleri Odası Bursa Şubesi, 31 Mart tarihinde 10 saat süren elektrik kesintisiyle ilgili basın açıklaması yaptı. BAOB'da yapılan basın açıklamasında konuşan Elektrik Mühendisleri Odası Şube Başkanı Remzi Çınar, "İstifa ettirilen TEİAŞ Genel Müdürü Kemal Yıldır'ın açıklamaları, TEİAŞ'ın işletim hatasından önce politik bir hataya işaret etmektedir. Yıllardır kendisinden habersiz risk alınarak büyük barajların olduğu doğu bölgesine yüklenildiğini, burada sorun oluştuğunda da batıdaki doğalgaz santrallerinin fiyatlar düşük olduğu için üretim yapmadıklarını aktarmıştır. Bu beyanat, teknik olarak açıklanmayacak enerji yönetim sorunlarına işaret etmektedir. Kamu ya da özel mülkiyet ayrımı olmaksızın düşük maliyetli üretim yapan HES'lerden alım yapılarak enerji maliyetlerinin düşürülmeye çalışılması elbette kamu açısından yararlı olmakla birlikte, bunun işletim dengesini riske atacak şekilde yapıldığı itiraf edilmektedir" dedi.

Böyle bir riski ne sistem işletmecisi TEİAŞ'ın, ne de TEİAŞ'ta çalışan personelin kendi inisiyatifiyle alamayacağına işaret eden Çınar, "Siyasi iradenin seçimler öncesinde yoğun bir baskısı söz konusu olabilir. İletim sistemi yetersizliğinden dolayı verilen kısıt talimatı ile devreye fren, santrallere fazla ödeme yapılması nedeniyle de personele baskı yapıldığı ortaya çıkmıştır. İletim sistemi yetersizliğinden dolayı 2013 yılında 1 milyar 200 milyon lira, 2014 yılında ise 1 milyar 300 milyon lira kısıt talimatı verilmiştir. Yani iletim sistemi çalışanları kısıt talimatları ile sistem güvenliği arasında sıkıştırılmıştır. Bir kez daha elektrik sisteminde planlamanın ne denli önemli olduğunu, bir kamu hizmeti olan elektrik sisteminin amacı kar olan özel sektöre emanet edilmesinin halkın zararına olduğu 10 saat süren karanlık ile ispatlanmıştır. Sistemin 10 saat içinde ayağa kaldırılmasını başarı olarak sunarak, fıkra gibi açıklama yapılmaktadır. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, artık gülünç duruma düşmesine yol açan bu tür açıklamaları bir kenara bırakıp derhal istifa etmelidir" diye konuştu. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Taner Yıldız Remzi Çınar Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title