Haberler

Bursa Eğitim Günleri 'Bağımlılık' Temasıyla Başladı

Kamu Hastaneleri Birliği tarafından düzenlenen ve Bursa Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği’nin destek verdiği ‘4. Eğitim Günleri’, ‘Bağımlılık’ ana temasıyla başladı.

Kamu Hastaneleri Birliği tarafından düzenlenen ve Bursa Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği'nin destek verdiği '4. Eğitim Günleri', 'Bağımlılık' ana temasıyla başladı.

Bu yıl 4'üncüsü 'Tutsak olma, özgürlüktür sana yakışan' sloganıyla yapılan 'Bursa Eğitim Günleri', Merinos AKKM Hüdavendigar Salonu'nda başladı. Programın açılışına Vali Yardımcısı Samet Ercoşkun, Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Abdülkadir Karlık, Yıldırım Kaymakamı Mehmet Aydın, Kestel Belediye Başkanı Yener Acar, İl Müftüsü Mehmet Emin Ay, kamu kurumlarının ve hastanelerin yöneticileri ve personeli katıldı.

Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Abdülkadir Karlık, Sağlıklı Kentler Birliği'nin ası maksadının insan sağlığına yönelik çalışmalar yapmak olduğunu dile getirdi. İnsan sağlığının çevre, eğitim, sosyal ortam ve hayat tarzları gibi pek çok faktörle ilişkili olduğunu anlatan Karlık, "Asıl odaklanmamız gereken husus, en yüksek sağlık imkanlarına insanların ulaşabilmesini sağlamaktır. Kurumların, sivil toplum kuruluşlarının ve özel sektörün ortak çalışmalar yapması gerekir. Uyuşturucu bağımlılığı dünyanın ve ülkemizin en önemli meselesidir. Birçok araştırma, uyuşturucu kullanım yaşının 12'lere düştüğünü gösteriyor. DSÖ'nün 2010 senesinde yayınladığı rapora göre, 20 erişkinden birinin en az bir kez uyuşturucu kullandığını gösteriyor. Rapora göre, uyuşturucu kullanımının gelişmiş ülkelerden gelişmekte olan ülkelere kayıyor. Fert ve kurumlar olarak donanımlı olmak zorundayız. Büyükşehir belediyesi ve Sağlıklı Kentler Birliği olarak madde bağımlılığıyla ilgili çalışmalar başlattık. İnsanları doğru yönlendirebilmek için rehabilitasyon merkezi kurulması üzerinde çalışıyoruz" dedi

Vali Yardımcısı Samet Ercoşkun, bağımlılığın insanlığın ilk zamanlarından günümüze kadar gelen bir mesele olduğuna dikkat çekti. Ancak meselenin bu dönemde olduğu kadar tehditkar, yıkıcı olmadığını anlatan Ercoşkun, ortada bir sıkıntı olmasına rağmen aynı oranda rant olduğunu da dile getirdi. Başbakan'ın öncülüğünde başta uyuşturucu olmak üzere bağımlılık konusunun hükümet politikası haline geldiğini söyleyen Ercoşkun, bağımlılıkla ilgili mücadelede kimsenin maliyeti düşünmemesini, görev alanların gerekli olan bütün çalışmaları eksiksiz yapmasını istedi.

Sempozyum Başkanı ve Bursa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Rüstem Aşkın, her birey için sinsi ve açık düşman olan bağımlılığın ortak sorun olduğunu belirtti. Kamu kurumlarının ve sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle Bursa Eğitim Günleri'nin 4'üncüsü yaptıklarını hatırlatan Aşkın, iş, alkol, uyuşturucu, sosyal medya, telefon, televizyon, çay, kahve gibi akla gelen her konuda insanın bir şeye bağımlı olduğunu, hayatının işgal altında bulunduğunu kaydetti. Aşkın, sempozyumda bağımlılığın yanı sıra genç hekimler için ilmi makale yazmanın inceliklerinin anlatılacağını söyledi.

İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan ise, günümüzde madde bağımlılığının yanı sıra internet bağımlılığı gibi güncel konularında gündemlerinde olduğunu ifade etti. Bu tür sempozyumların önemine dikkat çeken Akan, bağımlılık konusunda Bursa'da ciddi adımlar atacaklarını dile getirdi.

BTÜ Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir, toplum önündeki insanların örnek davranışlarda bulunması gerektiğini söyledi.

Sempozyum Sekreteri Doç. Dr. Hakan Demirci, uyuşturucu ve tütün tacirlerini insan geleceğini çalan hırsızlara benzeterek, en son genç bu illetten kurtulana kadar mücadeleyi sürdüreceklerini kaydetti.

Konuşmaların ardından program, oturumlarla devam etti. 3 gün boyunca sürecek olan 'Bursa Eğitim Günleri'nde uyuşturucu bağımlılığının yanı sıra çağın getirdiği diğer bağımlılıklar da uzmanlar tarafından konuşulacak. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Merinos Türkiye Aydın Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 20 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 20 Nisan Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title