Haberler

Bursa Dokunulmazlığı Kaldırılan Chp?li Sarıbal Adliyeye Geldi, Duruşma Ertelendi

Dokunulmazlığı kaldırılan CHP'li Sarıbal adliyeye geldi, duruşma ertelendi

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, TBMM'de dokunulmazlıkların kaldırılmasının ardından hakkında fezleke bulunan Bursa'da 26 kişinin yargılandığı 'Cumhurbaşkanına hakaret' davasının ilk duruşması için diğer sanıklarla birlikte Bursa Adliyesi'ne geldi. Sarıbal'ın fezlekesinin de birleşmesi beklenen Bursa 16'ncı Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki davanın duruşması, hakimin mazeret izininde olması nedeniyle aralık ayına ertelendi.

Ankara'da 10 Ekim 2015 tarihinde KESK, DİSK, TMMOB, TTB gibi kurumların çağrısı üzerine düzenlenen 'Savaşa inat barış, hemen şimdi' mitingine yapılan bombalı saldırıda 105 kişinin ölümünü protesto etmek amacıyla, Bursa Kent Meydanı ile Şehir Kütüphanesi önünde 12- 13 Ekim 2015 tarihinde gösteriler yapıldı. Bu protesto gösterilerine katılan CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal'ın hakkında da 'Cumhurbaşkanına hakaret' suçlamasıyla soruşturma açıldı. Sarıbal için milletvekili dokunulmazlığı nedeniyle dava açılamazken, diğer 26 sanık hakkında 16'ncı Asliye Ceza Mahkemesi'nde 'Cumhurbaşkanı'na hakaret' iddiasıyla 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Bugün yapılacak ilk duruşmaya, dokunulmazlıkların kalkması nedeniyle CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, TMMOB ve bazı sivil toplum temsilcileriyle birlikte geldi. Burada yapılan basın açıklamasına Bursa Baro Başkanı Ekrem Demiröz, CHP Bursa İl Başkanı Şadi Özdemir, sivil toplum örgütleri temsilcileri katıldı.

Topluluk adına açıklamayı okuyan TMMOB İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Fikri Düşünceli, Ankara'da geçen yıl 10 Ekim'de meydana gelen bombalı saldırıyı anımsatarak, burada büyük bir katliam yapıldığını söyledi. Katliamın yurt içinde ve dışında büyük yankı bulduğuna değinen Fikri Düşünceli emekten, demokrasiden, barıştan yana olan herkes tarafından saldırının protesto edildiğini kaydetti.

SARIBAL: ASLINDA ONLAR YARGILANMALI

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal da konuşmasında şunları söyledi:

"Hırsızlar bu ülkede, tacizciler bu ülkede, istismarcılar bu ülkede. Kamu kaynaklarını talan eden kendi iktidarları, kendi yandaşları, kendi müteahhitleri ile bu ülkenin bütün varlıklarını talan eden, tarım topraklarını başkalarına satan, kendi köylüsünü kendi çiftçisini yoksulluğa, kentteki varoşlara saklayıp, orada yönetip orada şükürcü bir toplum haline getiren ama 'Yaşasın Amerikalı köylüleri' diyen, 'Yaşasın Kanada'nın köyleri' diyen, yaşasın 'Rusya'nın köylüleri' diyen siyasi iktidar. Aslında bu ülkede yargılanması gereken onlar. Bunların Çevre ve Şehircilik Bakanı demedi mi 'Ben bunları yaptım. Ama bunların bütününü yaparken Başbakanın haberi vardı.' Zarraf Amerika'da yargılanıyor. Ama biz onu ödüllendirdik. Bugün hırsızlar en muhteşem yerlerde yaşıyor. Ama katledilenler hesap vermeye çağrılıyor. Bunu şiddetle kınıyorum, bu daha başlangıç, mücadeleye devam."

'FİTİL FİTİL BURUNLARINDAN GETİRECEĞİZ'

TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz ise, ülkenin bir tarafında savaş olduğunu, diğer tarafında bombaların patladığını kaydederek, "AKP bilmeli bu baskılar bizleri susturamayacak. Biz onların istediği diktatörlüğe, tek adam rejimine aslı izin vermeyeceğiz. Yapılanların kendi deyimleriyle elbet hesabını soracağız. Fitil fitil burunlarından getireceğiz" dedi.

DURUŞMA ERTELENDİ

Basın açıklamasından sonra CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal diğer 26 sanık yargılamanın yapılacağı 16'ncı Asliye Ceza Mahkemesi'ne gitti. Sarıbal ve diğer sanıklar, Hakimin mazeret izini alması nedeniyle duruşmanın aralık ayına ertelendiğini öğrendi.

CHP Milletvekili Orhan Sarıbal hakkında hazırlanan fezlekenin, bu dava ile birleştirilmesi bekleniyor.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Haber-Kamera: Halil ÖZÇOBAN- Mehmet İNAN/BURSA, (DHA) -

===========

(Tür: Yurt)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Asliye Ceza Mahkemesi Orhan Sarıbal Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Jasmine bebek toplatılıyor mu, Jasmine bebek nedir? 29 Mart Cuma Hutbesi yayınlandı! 29 Mart Cuma Hutbesi tam metni! Diyanet 29 Mart Cuma Hutbesi! Survivor kim kazandı? 28 Mart Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor kim elendi? 28 Mart Perşembe Survivor'da kim elendi? İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title