Haberler

Bursa Demirtaş: Tahrikler, Provokasyonlar Yapmak İçin Son Bir Haftayı Kendi Çıkarları İçin...

Demirtaş: Tahrikler, provokasyonlar yapmak için son bir haftayı kendi çıkarları için kullanmak isteyenler olabilir (1) " Üzücü bir haber aldım. İnşallah yanlış bilgidir" "Aman, aman herkes bütün parti teşkilatlarının, seçmen ve tabanının dikkatli olması lazım" HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, Şırnak'ın İdil İlçesindeki seçim propagandası sırasında HDP'liler ile Hür Dava Partisi (Hüda-Par) üyeleri arasında silahlı çatışmaya ilişkin, "Üzücü bir haber aldım. Şırnak İdil'de bir köyde seçim çalışması nedeniyle köylüler arasında bir kavga yaşanmış.

Demirtaş: Tahrikler, provokasyonlar yapmak için son bir haftayı kendi çıkarları için kullanmak isteyenler olabilir (1)

" Üzücü bir haber aldım. İnşallah yanlış bilgidir"

"Aman, aman herkes bütün parti teşkilatlarının, seçmen ve tabanının dikkatli olması lazım"

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, Şırnak'ın İdil İlçesindeki seçim propagandası sırasında HDP'liler ile Hür Dava Partisi (Hüda-Par) üyeleri arasında silahlı çatışmaya ilişkin, "Üzücü bir haber aldım. Şırnak İdil'de bir köyde seçim çalışması nedeniyle köylüler arasında bir kavga yaşanmış. İnşallah yanlış bilgidir. Ama 2 yurttaşımız yaşamını yitirmiş. Yaralılar var. Kimdirler. Siyasi kimliklerini henüz tam bilmiyorum. Ne olursa olsun büyük bir acıdır. Yaşamını yitirenlere Allah'tan rahmet diliyorum. Yakınlarını baş sağlığı ve sabır dileklerimi iletiyorum. Tahrikler, provokasyonlar yapmak için son bir haftayı kendi çıkarları için kullanmak isteyenler olabilir. Aman, aman herkes bütün parti teşkilatlarının, seçmen ve tabanının dikkatli olması lazım" dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş Bursa mitinginde konuştu. Şırnak'ın İdil İlçesine bağlı Kozluca Köyü'nde seçim propagandası sırasında HDP'liler ile Hür Dava Partisi (Hüda-Par) üyeleri arasında silahlı çatışmaya ilişkin, "Üzücü bir haber aldım. Şırnak İdil'de bir köyde seçim çalışması nedeniyle köylüler arasında bir kavga yaşanmış. İnşallah yanlış bilgidir. Ama 2 yurttaşımız yaşamını yitirmiş. Yaralılar var. Kimdirler. Siyasi kimliklerini henüz tam bilmiyorum. Ne olursa olsun büyük bir acıdır. Yaşamını yitirenlere Allah'tan rahmet diliyorum. Yakınlarını baş sağlığı ve sabır dileklerimi iletiyorum. Bütün halkımızı bu konuda dikkatli olamaya, duyarlı olamaya davet ediyorum. Koltuklar, seçim, makam insan canından kıymetli değil. Sakın hiçbir yerde birbirinizi üzmeyin, kırmayın. Hangi partiden olursa olsun. Hüda-Par olur başka parti olur. Son derece dikkatli, hassas davranmanız lazım. Tahrikler, provokasyonlar yapmak için son bir haftayı kendi çıkarları için kullanmak isteyenler olabilir. Aman, aman herkes bütün parti teşkilatlarının, seçmen ve tabanının dikkatli olması lazım. Diğer parti seçmenleri, sizin bizim düşmanımız değil. Siyasi olarak sizin rakibiniz bile değil. Siyasi rekabet parti yöneticileri arasında olur. Bırakın bizler parti yöneticileri olarak rekabet ederiz. Ama siz sokakta kardeşçe el ele seçim çalışmalarını yürütün. Hiç kimse asla bizim düşmanımız değil. Asla olmayacak da. Bu konu çok önemli ve hassas. Biz barış için yollardayız. Bunların hepsi bir koltuk kapabilir miyim diye uğraşacaklar. Birbirini çiğneye çiğneye Meclis'e ulaşamaya çalışacaklar. Meclis'in turuncu ceylan derisi koltukları onlar için insan canından kıymetli olabilir. Bizim için barış, insan canı kutsaldır. Seçim öncesi ve sonrası asla barıştan vaz geçemeyeceğiz" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Şırnak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak? Muhtarlıklar kalkıyor mu? Türkiye'de kaç muhtar var, maliyeti ne kadar? Son seçim anketi! Bu pazar seçim olsa hangi parti yüzde kaç oy alır? Manchester United Sheffield United maçı CANLI izle! 24 Nisan MANU Sheffield United maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Toz taşınımı nedir, ne zaman olacak? Toz taşınımı hangi illerde olacak? Muharrem ayı ne zaman 2024? Aziz Yıldırım aday mı 2024? Taraftarlar Aziz Yıldırım'ın aday olması için binlerce paylaşım yaptı Everton Liverpool maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Everton Liverpool maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Everton Liverpool maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Everton Liverpool maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Everton Liverpool maçı CANLI izle! 24 Nisan Everton Liverpool maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Trabzonspor Karagümrük maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) TS Karagümrük maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Ziraat Kupası Yarı Final Tek Maç mı, İki Maç mı? İşte Detaylar 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı?
500

Yorumlar (1)

urfamobilWeb@haberler.com:

Demirtaş ey kürt düşmanı ey ermeni ey zerdüşt.şeyh saitler seni affetmeyecek

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title