Haberler

Bursa'dan Rusya'ya Otomotiv Yatırımı

Rusya Federasyonu’na bağlı Tataristan Cumhuriyeti’nin ilk büyük presli parça üretim tesisine sahip Coşkunöz Alabuga Fabrikası faaliyete geçti.

Rusya Federasyonu'na bağlı Tataristan Cumhuriyeti'nin ilk büyük presli parça üretim tesisine sahip Coşkunöz Alabuga Fabrikası faaliyete geçti.

Coşkunöz Holding'in yurt dışındaki ilk yatırımı olan Coşkunöz Alabuga Fabrikası, Tataristan Cumhurbaşkanı Rustam Minnihanov, çok sayıda üst seviyede devlet yetkilisi ve çeşitli ülkelerden davetlilerin katıldığı resmi açılış töreni ile 29 Ağustos 2014 tarihinde fiilen üretime geçti. Tataristan Cumhurbaşkanı Minnihanov, geçen yıl Türkiye'deki Coşkunöz Metal Form Fabrikası'na yaptığı ziyaretten bahsederek, Coşkunöz Holding'den beklediği gibi yüksek teknolojili bir fabrika ile karşılaşmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Coşkunöz Holding Genel Koordinatörü Cenk Yöney ise, bu yatırımla Rusya Federasyonu otomotiv yan sanayi sektörünün gelişimine sürekli katkıda bulunmayı ve bu konuda öncülük etmeyi hedeflediklerini vurguladı.

Törende yapılan konuşmaların ardından Sn. Minnikhanov, Ford Sollers ve Coşkunöz Holding yönetimi tarafından hat çalıştırıldı ve ilk presli parça üretimi gerçekleştirildi.

Coşkunöz Alabuga Fabrikası, 60 yıllık köklü üretim geçmişi ile 6 farklı sektörde 12 firması, 2500 çalışanı ile faaliyet gösteren ve Türkiye'nin en büyük sanayi kuruluşlarından biri olan Coşkunöz Holding bünyesinde yer alıyor. Yıllık 50 bin ton sac işleme kapasitesine sahip olan fabrika, binek araçlarda kullanılacak parçalar için ful robotik otomasyonlu pres hatlarında üretim yapacak.

Coşkunöz Holding'in dışa açılma politikasının ilk adımı olan Coşkunöz Alabuga Fabrikası, sınırların ötesine taşıdığı Ar-Ge ve 'know-how'ı Tataristan Cumhuriyeti'ndeki eğitimli iş gücü, alanında uzman markalar ve enerji imkanlarıyla buluşturuyor. TS-16949-2002, ISO 14001, OHSAS 18001 standartlarına göre üretim yapacak olan fabrika, "yalın üretim" ve otomotive özgü pek çok sistem transferi ile alanındaki en son teknolojileri bölgeye kazandırarak, önemli bir model olma hedefini taşıyor.

Coşkunöz Alabuga Fabrikası'nın ilk etabı 15 bin metrekaresi kapalı olmak üzere, 78 bin metrekare açık alan üzerinde kuruldu. Coşkunöz Alabuga, şirket kuruluşu, kanuni prosedürlerin yerine getirilmesi, fabrika inşaatı, makinelerin montajı ve devreye alınması süreçlerinin 1,5 yıl gibi rekor bir sürede tamamlanmasıyla örnek gösterilen bir proje oldu. Bu başarı, Rus Otomotiv Forumu tarafından "2013 Yılının En İyi Yatırım Projesi Ödülü" ile taçlandırıldı. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Tataristan Cumhuriyeti Coşkunöz Türkiye Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title