Haberler

Bursa'dan Makedonya'ya Büyük Destek

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Makedonya'da yaşanan sel felaketinin yaralarının sarılması için yardımlarına devam ediyor.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Türkiye'nin ve Bursa'nın dostluk elini Makedonya'ya uzattığını söyledi. 3 itfaiye aracı, iş makineleri ve bir grup personeli selzedelerin evlerini yaşanabilir hale getirmeleri için Makedonya'ya uğurlayan Başkan Recep Altepe, Makedonya için kampanya başlattıklarını da hatırlatarak, "Makedonya'ya yardımlarımıza devam ediyoruz. Bilhassa Üsküp, Kumanova ve Hasanbeg gibi Müslüman nüfusun yaşadığı bölgelerde büyük zarar oldu. 20'nin üzerinde ölü var. İlk etapta Bursa'dan 4 TIR ihtiyaç malzemesi göndermiştik. Şu anda orada temizleme çalışmaları devam ediyor. bizden binaların temizlenip, yıkanması ve oturulabilir hale gelmesi konusunda destek istendi. Büyükşehir Belediyesi olarak 3 tane çok amaçlı modern itfaiye aracını ve iş makinesini bölgeye gönderiyoruz. 12 personelimiz de bölgede hizmet edecek" diye konuştu.

Altepe, bölgedeki evlerin ve binaların yeniden kullanılabilir hale gelmesi için yapılan yardımların ardından ev eşyası desteğinin de süreceğini kaydederek, "Bir yandan Bursa Büyükşehir Belediyesi, diğer taraftan Marmara Belediyeler Birliği'ndeki belediyelerin de destekleriyle Makedonya'daki yaraları sarmaya çalışacağız. Dost kara günde belli olur" şeklinde konuştu. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Recep Altepe Makedonya Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title