Haberler

Bursa'dan Kilis'deki Mültecilere Yardım Eli

Bursa'da, Gürsu Kardeşlik Platformu üyeleri, Kilis'te bulunan Öncüpınar ve Elbeyli mülteci kampları ile iç savaşta anne ve babasını kaybetmiş çocukların bakıldığı Hatay Reyhanlı'da bulunan yetim evlerini ziyaret etti. Ziyaretlerde 15 tekerlekli sandalye, 18 koltuk değneği, 500 adet kırtasiye seti ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı.

Bursa İHH Gürsu Temsilciliğinin organizasyonu ile 26-29 Eylül 2016 tarihleri arasında gerçekleşen ziyaretlere Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, Bursa İHH Başkanı Hüseyin Kaptan ile Gürsu Kardeşlik Platformu üyeleri katıldı. Geçtiğimiz günlerde Suriye'ye 41'inci yardım tırını uğurlayan Gürsu Kardeşlik Platformu üyeleri ilk olarak İHH Vakfı'na ait Kilis'teki lojistik merkezini ziyaret ederek, yapılan çalışmaları yerinde inceledi. Gürsu Kardeşlik Platformu üyeleri daha sonra Suriye sınırında yer alan Öncüpınar ile Elbeyli Mülteci Kamplarını ziyaret ederek, beraberlerinde getirdikleri 15 tekerlekli sandalye ve 18 koltuk değneğini ihtiyaç sahiplerine dağıttı. Kampların ardından Reyhanlı'da bulunan yetim evleri ile Suriyeli öğrencilerin eğitim aldığı ortaokul ve liseyi ziyaret eden heyet, yetim çocuklara ve Suriyeli öğrencilere kırtasiye seti hediye etti. Gürsu Kardeşlik Platformu ziyaretler çerçevesinde Kilis Valisi İsmail Çataklı ile Reyhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi'yi de makamında ziyaret ederek, yaptıkları çalışmalar hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Ziyaret hakkında kısa bir açıklamada bulunan Bursa İHH Bakanı Hüseyin Kaptan, yardımların toplanmasından dağıtımına kadar emeği geçen herkese teşekkür etti. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Reyhanlı Gürsu Kilis Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title