Haberler

- Bursa'dan Gelen Heyetten Kosovalı Türklere Destek

- Bursa'dan Gelen Heyetten Kosovalı Türklere Destek

- BURSA'DAN GELEN HEYETTEN KOSOVALI TÜRKLERE DESTEK

Aralarında Bursa Vali Yardımcısı Ahmet Hamdi Usta, Bursa Belediye Başkan Vekili Muhsin Özlükurt, Uluslararası Bursa Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Tülin Erkal Kala ve Yeşil Bursam Derneği Başkanı Muharrem Karabulut ve beraberindeki heyet, Kosova'nın en köklü derneklerinden 'Doğru Yol' Türk Kültür ve Sanat Derneği'ni ziyaret etti. Bu yıl kuruluşunun 60'ıncı yılını kutlamaya hazırlanan

'Doğru Yol' Türk Kültür ve Sanat Derneği', Kosova'da Türk dilini, kültürünü ve genel-göreneğini yaşatıyor. Dernek Başkanı Tahir Luma ve KDTP Milletvekilleri Müferra Şinik ve Enis Kervan tarafından karşılanan konuk heyete, Luma derneğin çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Milletvekilleri Müferra Şinik ve Enis Kervan da, savaş öncesi ve savaş sonrası Türkiye Cumhuriyeti'nin Kosova'ya her alanda sunduğu katkılarından dolayı teşekkürlerini ifade ettiler.

Bursa Vali Yardımcısı Ahmet Hamdi Usta'da Kosova'da bulunmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Bursa Belediye Başkan Vekili Muhsin Özlukurt'ta Kosova'nın Bursa için ayrı bir yeri olduğunu söyledi.

Uluslararası Bursa Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Tülin Erkal Kala da, Kosova ile Türkiye kadınlar birliği arasından bundan böyle faaliyette bulunacaklarını ifade etti.

Yeşil Bursam Derneği Başkanı Muharrem Karabulut, 'Doğru Yol' Derneği ile Bursa'nın 'Yeşil Bursam' Dernekleri arasında kardeş dernek protokolü imzalayacaklarını ifade etti. Yaklaşık 1 saat süren ziyaret sonrası, Bursa Vali Yardımcısı Ahmet Hamdi Usta ile Bursa Belediye Başkan Vekili Muhsin Özlükurt,

'Doğru Yol' Derneği Başkanı Tahir Luma ve milletvekilleri Enis Kervan ile Müferra Şinik'e ziyaret anısına birer hediye verdiler.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title