Haberler

Bursa'daki Tüm Köy Yolları Asfaltlanacak

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, 1, 5 yıl içerisinde Bursa'da asfaltlanmayan köy yolu kalmayacağını söyledi.

Altepe, yaptığı yazılı açıklamada, Büyükşehir Belediyesinin "Bütünşehir" uygulamaları kapsamında İnegöl'ün Ortaköy, Muratköy, Soğukdere, Maden ve Gazelli bölgelerinde asfaltlama çalışmaları yürüttüğünü ifade etti.

Birçok bölgede eş zamanlı olarak yol yapım çalışmalarını başlattıklarını belirten Altepe, şunları kaydetti:

"Bazı bölgelerde de sıcak asfalt için hazırlıklar yapıyoruz. 1, 5 yıl içerisinde Bursa'da asfaltlanmayan köy yolu kalmayacak. Yolu 'medeniyet' olarak görüyoruz, ve tüm köylerin yollarını sil baştan düzenliyoruz. Bir yılda yeni bölgelerde 170 milyon liralık asfalt harcaması yaptık. Şu anda İnegöl'de de yol yapım çalışmalarını sürdürüyoruz. Merkezlerin yanında köyler de bu haktan yararlanıyor. İnegöl'de 91 köyü ulaşılabilir kılmak için uğraşıyoruz. Büyükşehir Belediyesinin güçlü bütçesiyle ekonominin atardamarı olan yol yapım çalışmalarına özel önem veriyoruz. Şu anda da Ortaköy'den Muratköy'e, Soğukdere'den Maden'e, Gazelli'ye giden yolların çalışması sürüyor. Bir yandan yollar genişletiliyor diğer yandan sağlıklı bir altyapı hazırlanarak üzerine kaliteli asfalt dökülüyor."

Kaynak: AA / Güncel

Recep Altepe İnegöl Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title