Haberler

Bursa'daki Terör Davası

Bursa'da, aralarında HDP Parti Meclisi Üyesi Nadiye Gürbüz'ün de bulunduğu 5 tutuklu sanığın yargılanmasına devam edildi.

Bursa'da, aralarında HDP Parti Meclisi Üyesi Nadiye Gürbüz'ün de bulunduğu 5 tutuklu sanığın yargılanmasına devam edildi.

Bursa 8. Ağır Ceza Mahkemesindeki davanın 2. duruşmasına, tutuklu sanıklar Nadiye Gürbüz, ESP İl Başkanı Birol Göçmen, İdris Yıldız, Rıza Çimen ve Ufuk Köse katıldı.

Haklarında, "Silahlı terör örgütü üyesi olmak, terör örgütü propagandası yapmak ve kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşleri düzenleme, yönetme, bunların hareketlerine katılma" suçlarından 18 yıla kadar hapis cezası istenen sanıklar, suçlamaları kabul etmedi.

Cumhuriyet savcısı, mütalaasında sanıkların sosyal medya paylaşımları, katıldıkları eylemler, fiziki takip kayıtları, izinsiz toplantı ve gösteri yürüyüşlerine katılmaları ve attıkları sloganlardan, sanıkların üzerilerine atılı "Silahlı terör örgütü üyeliği, toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanununa muhalefet ve terör örgütü propagandası yapmak" suçlarını işledikleri anlaşıldığından, söz konusu suçlardan cezalandırılmalarını, sanıkların tutukluluk halinin devamına karar verilmesini istedi.

Mahkeme heyeti, kısa bir aranın ardından sanıkların tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

Kaynak: AA / Güncel

İdris Yıldız Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title