Haberler

Bursa'daki Silahlı Kavgayla İlgili Dava

Bursa'da geçen yıl bir kişinin hayatını kaybettiği, 7 kişinin yaralandığı kavgayla ilgili tutuklu yargılanan sanık 2 kardeşten birinin tahliyesine karar verildi.

Bursa'da geçen yıl bir kişinin hayatını kaybettiği, 7 kişinin yaralandığı kavgayla ilgili tutuklu yargılanan sanık 2 kardeşten birinin tahliyesine karar verildi.

Bursa 7. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanıklar Sinan ve Erdal Yöndem kardeşler ile tutuksuz yargılanan Zafer Ümit, İzzettin, Nimet, Mesut ve Can Kenan Yöndem, Hüseyin Erkan, Mehmet, Şahin, Bünyamin, Ertuğrul, Mutlu, Kemal Yaman, Akif, Mehmet Kaymakçı ile maktulün yakınları ve taraf avukatları katıldı.

İbrahim Yaman'ı tabancayla vurarak öldürdüğü öne sürülen Sinan Yöndem, ilk duruşmadaki savunmasını yineleyerek, kavga sırasında karşı tarafı uzaklaştırmak için maktulün ayaklarına doğru ateş ettiğini öne sürdü. Yöndem, öldürme kastının bulunmadığını iddia etti. Diğer tutuklu sanık Erdal Yöndem de öldürme kastıyla ateş etmediğini dile getirdi.

Mahkeme heyeti, kısa bir aranın ardından sanık Erdal Yöndem'in tahliyesine karar vererek, eksiklerin tamamlanması için duruşmayı erteledi.

Olay

Merkez Yıldırım ilçesindeki Otosansit Tır ve Kamyon Garajı'nda 7 Aralık 2015'te kamyonların karıştığı hasarlı kazanın ardından Yöndem ailesi ile nakliyecilik yapan Yaman ailesi arasında çıkan tartışma güçlükle yatıştırılmış, olaydan bir hafta sonra aynı yerde iki aile arasında silahlı kavga çıkmıştı.

Tabanca, bıçak ve sopaların da kullanıldığı kavgada silahla vurulan İbrahim Yaman, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti. Çay ocağı işleten Ümit, İzzettin, Mesut, Zafer ve Erdal Yöndem ile nakliyecilik yapan Bünyamin ve Cemal Yaman yaralanmıştı. Yaralılar, tedavilerinin ardından taburcu edilmişti.

Kavgaya karıştıkları iddiasıyla gözaltına alınan şüphelilerden Sinan ve Erdal Yöndem kardeşler tutuklanmış, diğerleri tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

Güvenlik kamerası kayıtlarının incelenmesi sonucu Sinan ve Erdal Yöndem hakkında müebbet, tutuksuz 14 sanık hakkında da "yaralama" ve "ruhsatsız silah bulundurmak" suçlarından 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Hüseyin Erkan İbrahim Yaman Kaymakçı Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title