Haberler

Bursa'daki Silahlı Kavgayla İlgili Dava

Bursa'da geçen yıl aralık ayında iki grup arasında çıkan ve bir kişinin ölümü, 7 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan kavgayla ilgili ikisi tutuklu 16 sanığın yargılanmasına başlandı.

Bursa'da geçen yıl aralık ayında iki grup arasında çıkan ve bir kişinin ölümü, 7 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan kavgayla ilgili ikisi tutuklu 16 sanığın yargılanmasına başlandı.

Bursa 7. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanıklar Sinan ve Erdal Yöndem kardeşler ile tutuksuz yargılanan Hüseyin Erkan, Mehmet, Şahin, Bünyamin, Ertuğrul, Mutlu ve Kemal Yaman, Akif ve Mehmet Kaymakçı, öldürülen İbrahim Yaman'ın eşi İlknur Yaman ile tarafların avukatları katıldı. Diğer tutuksuz sanıklar Ümit, İzzettin, Mesut ve Zafer Yöndem ile Bedri Karagüzel ise duruşma salonuna gelmedi.

İbrahim Yaman'ı tabancayla vurarak öldürdüğü öne sürülen Sinan Yöndem, savunmasında kavga sırasında ateş ettiğini ancak öldürme kastının bulunmadığını söyledi.

Kardeşlerinden ikisinin darbedildiğini görünce kavgayı ayırmaya çalıştığını iddia eden Yöndem, "Kardeşlerimi darbeden iki kişiyi uzaklaştırdım. Bu sırada babamın vurulduğunu gördüm. O andan sonra karşı tarafı uzaklaştırmak için bacaklarına doğru ateş ettim. İbrahim, benim silahımdan çıkan kurşunla vurulmuşsa cezama razıyım ancak görmedim." diye konuştu.

Tutuksuz sanıklardan bazıları da kavgada çok sayıda silah kullanıldığını ancak Yaman'ın ölümüne yol açan silahı Sinan Yöndem'in kullandığını ileri sürdü.

Mahkeme heyeti, Yaman'ın ölümüne neden olan kurşunun özelliklerinin belirlenmesi ve Mesut Yöndem'in yüzünde olaydaki yaralanmadan dolayı kalıcı iz olup olmadığının anlaşılması için Bursa Adli Tıp Kurumundan rapor alınmasına karar vererek, duruşmayı erteledi.

Olay

Merkez Yıldırım ilçesi Otosansit Tır ve Kamyon Garajı'nda, 7 Aralık 2015'te kamyonların karıştığı hasarlı kazanın ardından Yöndem ailesi ile nakliyecilik yapan Yaman ailesi arasında tartışma güçlükle yatıştırılmış, bu olaydan bir hafta sonra aynı yerde iki aile arasında silahlı kavga çıkmıştı.

Tabanca, bıçak ve sopaların kullanıldığı kavgada, göğsünden silahla vurulan İbrahim Yaman, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti. Çay ocağı işleten Ümit, İzzettin, Mesut, Zafer ve Erdal Yöndem ile nakliyecilik yapan Bünyamin ve Cemal Yaman yaralanmıştı. Yaralılar, kaldırıldıkları hastanede tedavilerinin ardından taburcu edilmişti.

Polis ekipleri, kavgaya karışan 6 kişiyi gözaltına almış, şüphelilerden Sinan ve Erdal Yöndem, mahkemece tutuklanmıştı. Diğer şüpheliler ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

Güvenlik kamerası görüntülerinin incelenmesi sonucu Sinan ve Erdal Yöndem hakkında "adam öldürmek" suçundan müebbet, kavgaya karışan tutuksuz 14 sanık hakkında ise "yaralama" ve "ruhsatsız silah bulundurmak" suçlarından 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Hüseyin Erkan İbrahim Yaman Kaymakçı 3. Sayfa Haberler

Bakmadan Geçme

Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title