Haberler

Bursa'daki Piyano Yarışmasında Verilecek Ödüller Açıklandı

BURSA'da 10-14 Aralık 2016 tarihlerinde, düzenlenecek 'Uluslararası Piyano Yarışması ve Müzik Festivali' para ödülleri açıklandı.

BURSA'da 10-14 Aralık 2016 tarihlerinde, düzenlenecek 'Uluslararası Piyano Yarışması ve Müzik Festivali' para ödülleri açıklandı. Büyük ödülün 5 bin dolar olduğu yarışma kapsamındaki festivalin açılış konserini dünyaca ünlü piyanistlerden Gülsin Onay, kapanış konserini ise Fazıl Say verecek.

Merkez Nilüfer Belediyesi ve Suriye'den gelen Tambi Cimuk'un müzik dehası olduğunu ortaya çıkaran Mix Müzik ve Akademix, işbirliğiyle Türkiye'nin uluslararası düzeydeki ilk piyano yarışması düzenliyor. Fazıl Say, Gülsin Onay, Rengim Gökmen, Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası, Tamara Poddubnaya, Vladimir Tropp, North Qaurtet, Karşıyaka Oda Orkestrası, Nilüfer Oda Orkestrası gibi birçok biri birinden iddialı sanatçı, orkestra ve grubun yer alacağı organizasyon bütün dünya ülkelerine açık olacak. Yarışmanın jürisinde ise New York Konservatuarı Piyano Bölüm Başkanı Tamara Poddubnaya, Türkiye'den Gülsin Onay, Elena Chekich, Beril Çalgan, Almanya'dan Prof Tomislav N.Baynov, İsveç'ten Natalia Kazimirovskaia, Rusya'dan Natalia Yudina ve Vladimir Tropp ile Gürcistan'dan Valerian Shiukashvili yer alacak.

10-14 Aralık tarihleri arasında düzenlenen yarışmanın para ödülleri de belirlendi. Organizasyonda tüm yarışma ve müzik festivali katılımcılarına katılım belgesi verilecek. Büyük ödülün 5 bin dolar olduğu yarışmada, Grup A birincisine 800, B Grubu birincisine bin, C Grubu birincisine bin 500, D Grubu birincisine 2 bin, E Grubu birincisine 2 bin 500, F ve G Grubu birincilerine de 3 bin dolar ödül verilecek.

Organizasyonun başvuruları www.niluferpianoimc.com adresinden on line olarak yapılabiliyor. Yarışma ve festivalin son başvuru tarihinin 15 Kasım 2016 olduğu kaydedildi.

Organizasyonun Genel Koordinatörü Rüstem Avcı, Grand Prize ile birlikte toplam 18 bin 800 dolar para ödülü verileceğini kayderek, "Sembolikte olsa bu tutar diğer emsal yarışmaların üzerinde bir tutardır" dedi.

Festival ve yarışmanın şimdiden dünya müzik otoritelerinin dikkatini çekmeyi başardığını belirten organizasyonun Genel Koordinatörü Rüstem Avcı, ""15 Temmuz darbe girişimi ve bölgemizde yaşanan şiddet olaylarına rağmen ilkini planladığımız bu organizasyonu koşullar ne kadar zor olursa olsun yapacağız" dedi.

Güvenlik gerekçesiyle iptal edilen organizasyonların farkında olduklarını ve bu iptallerin birçoğunun keyfi ve gereksiz olduklarına inandığını kaydeden Avcı şöyle devam etti:

"Eylül ayı başında yine Nilüfer Belediyesi'nin Balat Ormanında düzenlediği Müzik Festivali bunun en güzel örneğidir. Bu kapsamda yarışmaya kadar ülkeler arası davet ziyaretlerimize devam edeceğiz. Yerli ve yabancı, dünyaca ünlü müzik insanlarının desteğini almanın da rahatlığıyla, alanında geleceğin en prestijli organizasyonlarından birinin temelini atmayı hedefliyoruz."

- Bursa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Gülsin Onay Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

SON DAKİKA TOKAT SULUSARAY'DA OKULLAR TATİL Mİ? 18 Nisan Sulusaray'da okullar tatil edildi mi? SON DAKİKA 18 NİSAN AZ ÖNCE DEPREM Mİ OLDU? Tokat'ta en son depremler kaç şiddetinde oldu? Kandilli Rasathanesi ve AFAD deprem listesi! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 18 Nisan dün gece deprem mi oldu? Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title