Haberler

Bursa'daki Orman Yangını

Bursa'nın Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, geçen hafta sonu meydana gelen orman yangınında zarar gören 50 hektarlık alanda incelemelerde bulundu.

Bursa'nın Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, geçen hafta sonu meydana gelen orman yangınında zarar gören 50 hektarlık alanda incelemelerde bulundu.

Göynüklü Mahallesi tepelerinden bölgeyi inceleyen Türkyılmaz, yangında büyük zarar gören alanın yeniden ağaçlandırılması için hemen çalışmalara başladıklarını söyledi.

Bölgenin ağaçlandırılması için hayata geçirilen kampanyaya vatandaşların büyük ilgi gösterdiğini dile getiren Türkyılmaz, "29 Ağustos'ta çok acı bir gün yaşadık. Bir gün sonra barış etkinlikleriyle rekor kırmaya hazırlanırken böylesi bir acıyla karşı karşıya kaldık" dedi.

Türkyılmaz, bölgenin betonlaşmasına kesinlikle izin vermeyeceklerini vurgulayarak, "Tahminen 50 hektarın üzerindeki bir alan kül oldu. Ancak sevindirici olan, bu felaketin ardından  insanlarımızın çevreye ve doğaya olan ilgisi. Gönüllü ordusu bu alana fidan dikmek için hazır bekliyor" diye konuştu.

Bir soru üzerine Türkyılmaz, yangının çıkış nedeninin kapsamlı bir şekilde araştırıldığını kaydetti.

Kaynak: AA / Yerel

Hayri Türkyılmaz Mudanya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title