Haberler

Bursa'daki Dağıstanlılar Şölende Buluştu

Bursa Dağıstan Kültür ve Dayanışma Derneği Tarafından Tertiplenen Geleneksel Dağıstan Şöleni Hemşehrileri Buluşturdu. Şölende Yöresel Oyunlar Oynanırken, Yöresel Yemekler Hınkal ve Piçek Yenildi.

Bursa Dağıstan Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından tertiplenen geleneksel Dağıstan Şöleni hemşehrileri buluşturdu. Şölende yöresel oyunlar oynanırken, yöresel yemekler hınkal ve piçek yenildi.

Bursa Dağıstan Derneği'nin yanısıra Ankara, Yalova ve Balıkesir'den çok sayıda Dağıstanlı ile Birleşik Kafkas Derneği yöneticileri şölene katıldılar. Ak Parti Bursa Millitvekili Şerif Birinç de şölene katıldı. Dağıstan Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Yaşar Dönder, hemşehrilerin birbirleriyle kaynaşıp hasret giderdiğini belirterek, "Kafkas halkları 21 Mayıs 1864 yılında yurtlarından sürgün edildiler. Mecburi göç sebebiyle yollara düşen 1,5 milyon kişinin en az 3'te biri yurtlarına ulaşana kadar hayatlarını kaybettiler" dedi.

Bursa Milletvekili Şerif Birinç de Kafkasya'nın bir bütün olduğunu, örf adet ve geleneklerinin bir birinden ayrılmaz güzellikler taşıdığını bildirdi.

(İHS)

24.05.2007 11:18 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title