Haberler

Bursa'da Yarış Atları, Kimsesiz Çocuklar İçin Koştu

Bursa Osmangazi Hipodromu'ndaki Yarış Atları, Valilik ve Çeşitli Sivil Toplum Örgütleri Tarafından Yürütülen 'Sağlıklı Gelecek Maddeye Değil, Sevgiye Bağlı' Kampanyası Çerçevesinde Koştu.

Bursa Osmangazi Hipodromu'ndaki yarış atları, valilik ve çeşitli sivil toplum örgütleri tarafından yürütülen 'sağlıklı gelecek maddeye değil, sevgiye bağlı' kampanyası çerçevesinde koştu.

Bursa Valiliği bünyesinde Sağlık Müdürlüğü ve Bursa Hayvancılığı Geliştirme Birliği organizasyonu ile Osmangazi Hipodromu'nda düzenlenen koşuya 10 tay katıldı. 2 bin metrelik kum pistteki koşuyu Mehmet Çelik'e ait mali mali adlı safkan kazandı. Koşu sonrasında kazanan atın sahibi Mehmet Çelik'e vekaleten Ramazan Çınar'a plaketini Bursa Vali Yardımcısı Halis Arslan verdi. Kupa törenine İl Sağlık Müdürü Yardımcısı Dr. Serhat Yamalı, Akıl ve Ruh Sağlığı Şube Müdürlüğü Hekimi Dr. Raif Özdemir, Bursa Hipodrom

Müdürü Mehmet Şirin Bozkurt ile Narkotik Şube Müdürü Yesari Vural da katıldı. Ayrıca koşuda birinciliği elde eden atın sahibi Mehmet Çelik'e kampanya çerçevesinde Bursa Hayvancılığı Geliştirme Birliği tarafından bin YTL para ödülü verildi.

Gençlerin madde kullanımını önlemek, toplumu madde kullanımının zararları konusunda bilinçlendirmek ve bu konuda kamuoyu oluşturmaya yönelik düzenlenen "sağlıklı gelecek maddeye değil, sevgiye bağlı" adlı kampanyanın çeşitli faaliyetlerle devam ettirildiğini ve bu etkinliklerin yıl sonuna kadar süreceğini belirten Vali Yardımcısı Halis Arslan, "Bugüne kadar kampanya kapsamında çeşitli sportif faaliyetler düzenlendi. Devlet Tiyatromuz konu ile ilgili bir oyun sergiledi. Toplumun çeşitli kesimlerine konu

ile ilgili eğitim ve konferanslar verilerek halkımız bilgi sahibi edildi. Büyük alışveriş merkezlerinde standlar açılarak, çeşitli sivil toplum örgütleri tarafından hazırlanan şapka, tişört, broşür gibi dokümanlar halka dağıtılarak, maddenin zararlarını anlatıcı slogan ve cümleler şehrin çeşitli yerlerine asıldı. Kampanyamızı kararlı şekilde destek veren kurum ve sivil toplum örgütleriyle devam ettiriyoruz. Gençlerimizi zararlı maddelerden korumak ve bilinçlendirmek için çalışmalarımız devam edecek" dedi.

Koşu öncesi sokakta çalıştırılan bir grup çocuk Hipodroma getirilerek, koşuya katılacak atları yakından izleme fırsatı buldu.

(EY- İHS-MEF-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title