Haberler

Bursa'da Veteriner Hekimlere Suni Tohumlama Kursu

Bursa Veteriner Hekimler Odası, 40 veteriner hekim ve veteriner sağlık teknisyeninin katıldığı suni tohumlama kursu başlattı.

Bursa Veteriner Hekimler Odası, 40 veteriner hekim ve veteriner sağlık teknisyeninin katıldığı suni tohumlama kursu başlattı.

Oda'nın BAOB (Bursa Akademik Odalar Birliği) Yerleşkesi'ndeki merkezinde gerçekleştirilen kursun eğitmenliğini Yardımcı Doç. Dr. Burcu Üstüner ve Dr. Levent Bilgin yapıyor. İki grup halinde eğitime tabi tutulan kursiyerler, 5 gün boyunca suni tohumlama konusunda teorik bilgiler alacaklar. Veteriner hekimler, teorik eğitimin ardından Uludağ Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi'nde uygulamalı eğitime tabi tutulacaklar.

Kursun açılış konuşmasını yapan Bursa Veteriner Hekimler Odası Başkanı Sinan Sağlam, mesleki eğitim çalışmalarının Oda'nın faaliyetleri arasında önemli bir yer tuttuğunu söyledi. Gelen taleplere göre mesleki konularda kurslar düzenlediklerini ve meslektaşlarının gelişimine katkıda bulunduklarını ifade eden Sağlam, "Suni tohumlama ülkemizle birlikte tüm dünyada sığırların gebe bırakılması için yapılan bir uygulama. Suni tohumlama yapılmasıyla ilgili birçok yöntem var. Kursta, dünyadaki diğer ülkelerde de yaygın olarak kullanılan Recto-Vaginal suni tohumlama yöntemi konusunda eğitim veriyoruz" dedi.

SERTİFİKASI OLANLAR SUNİ TOHUMLA YAPABİLİYOR

Sağlam, 2011 yılında çıkarılan yönetmelikle, suni tohumlama kurslarına veteriner hekim ve veteriner sağlık teknikerlerinin katılabildiğini, suni tohumlamayı da sertifikası olanların yapabildiğini vurgulayarak, bu açıdan kursun önem taşıdığını sözlerine ekledi. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Uludağ Üniversitesi Sinan Sağlam Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title