Haberler

Bursa'da Türkiye'nin En Kaliteli Okulları Yapılacak"

Bursa Valisi Münir Karaloğlu, gençlik işleri ve hareketleri ile eğitim konusunun kimseye emanet edilemeyecek kadar önemli bir mesele olduğunu belirterek, 17 ve 25 Aralık olaylarının bunu teyit ettiğini söyledi.

Bursa Valisi Münir Karaloğlu, gençlik işleri ve hareketleri ile eğitim konusunun kimseye emanet edilemeyecek kadar önemli bir mesele olduğunu belirterek, 17 ve 25 Aralık olaylarının bunu teyit ettiğini söyledi. Karaloğlu, kurdukları vakıf sayesinde Türkiye'nin en kaliteli okullarını yapacaklarını bildirdi.

Birlik Vakfı'nın Meclis Toplantısı'na katılan Bursa Valisi Münir Karaloğlu, "İnsanla, gençlikle uğraşmak, eğitimle ilgilenmek çok güzel bir şey. Ama biz bir dönem, "Herkes yapabilir, biz de çok uğraşmasak ta olur" anlayışına kapıldık. Hep beraber çocuk ve gençlerimizi bir yerlere teslim ettik. Ama 17 ve 25 Aralık'ta gördük ki olay bu kadar basit değil. Gençlik işleri ve hareketleri, eğitim konusu kimseye emanet edilemeyecek kadar önemli meseledir. Bunu bizzat aynı dünya görüşüne sahip insanların yapması gerekir. Bundan ders çıkarttık. Tekrar silkindik ve kendimize geldik. Bunun neticesinde Bursa'da Gençlik ve Eğitim Vakfı'nı kurduk. Bursa'da hedefimiz şu anda Türkiye'deki en kaliteli okulların ayarında okullar yapmak. Biz de okullar yapacağız. Anaokulundan başlayacağız, 12'nci sınıfa kadar en kaliteli okullar vakfın olacak. Vakıf şuanda arsasını satın aldı, projeler bitmek üzere, imar çalışmaları da 1-2 ay içinde tamamlanacak. Vakfın okulları en kısa zamanda hayata geçecek" dedi.

Vakıf camiasının içinde büyüdüklerini ifade eden Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ise, "1968 yılında Necip Fazıl'ın bu salonlarda ilk okula giderken konferanslarını dinliyordum. Daha sonra üniversiteye başladık. İlk gün Ulus Meydanı'nda 1976 Enver Sinan'ı protesto vardı, etkinlikler yapmıştık. O günden bugüne hep camiamızın içinde olduk. Hep camiamızla hareket ettik. Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız bu camianın içinden çıktı. Valimiz ile uyum içinde çalıştığımız en güzel dönem. İnşallah bu çalışmalar sürecek. Bu çalışmalarla birlikte artık aldığımız yetkileri de en güzel şekilde kullanıyoruz" diye konuştu. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Münir Karaloğlu Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title