Haberler

Bursa'da Sanayi Siteleri Kent Dışına Çıkartılacak

Güncelleme:

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Turizm Konseyi Başkanı Hasan Eker, kentin her geçen gün büyüdüğünü ve sanayinin kent merkezinde kaldığını söyledi.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Turizm Konseyi Başkanı Hasan Eker, kentin her geçen gün büyüdüğünü ve sanayinin kent merkezinde kaldığını söyledi. Eker, "Sanayiyi şehir dışına taşımamız lazım. Bunun yolu; şehir dışına kolay ulaşımın sağlanması ile olur. Bursa'nın ilçelerine hızlı tren projelerinin yapılması lazım. Belediyenin birinci önceliği bu olmalı. Mustafakemalpaşa, Yenişehir, İnegöl, Gemlik, Mudanya'ya hızlı tren projeleri olursa sanayi şehir dışına çıkabilir" dedi.

Bursa, 13'ü organize sanayi bölgesi, 8'i ise, ıslah organize sanayi bölgesi olmak üzere toplam 21 sanayi bölgesine sahip bulunuyor. BTSO Turizm Konseyi Başkanı Hasan Eker, potansiyeli ile Türkiye ekonomisinin lokomotifi konumunda olan Bursa'nın, doğal, tarihi güzelliklerin de değerledirildiği bir planlama ile büyütülmesi gerektiğini savundu.

Bursa'da, sanayinin yanında turizmin de her geçen gün büyüdüğünü belirten Hasan Eker, kentteki yeniden yapılanmanın, yerel ve merkezi idarenin desteği ile olabileceğini ifade etti. Eker, şöyle konuştu:

"Bursa, eşsiz turizm değerlerine sahip. Bunu heba etmemiz, sanayi kuruluşlarını şehir dışına taşımamız lazım. Bu; şehir dışına kolay ulaşımın sağlanması ile olur. Bursa'nın ilçelerine hızlı tren projelerinin yapılması lazım. Belediyenin birinci önceliği bu olmalı. Mustafakemalpaşa, Yenişehir, İnegöl, Gemlik, Mudanya'ya hızlı tren projeleri olursa işçilerin gidip, gelme sorunu da olmaz. Bursa'nın uzun vadeli master planı yapılmalı ya da gözden geçirilmesi lazım."

Bursa Master Planı'nın sanayi ve turizm kenti olabilecek şekilde tekrar ele alınması gerektiğini dile getiren Eker, kent merkezindeki tarihi değerlerin yanı sıra ilçelerindeki tarihi, doğal güzelliklerinin de değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı. Bursa'da 3 yıl önce emek vererek, kurdukları Bursa Tanıtım A.Ş.'nin hala faaliyette olmamasından yakınan Eker, Valilik, BTSO, Büyükşehir Belediyesi öncüğülünde oluşturulan bu kuruluşun bir an önce faaliyete geçmesi gerektiğini savundu.

"TURİZM FUARINA KATILACAĞIZ"

Bursa'daki turizmciler ile 5- 8 Mayıs tarihleri arasında Dubai'de düzenlenecek fuara katılacaklarını açıklayan Eker, yaz ayları için arz- talep dengesini oluşturacaklarını kaydetti. Bu konuda tecrübeli olduklarını ifade eden Eker, temennilerinin turizmi etkileyen toplumsal ve terör olaylarının yaşanmaması olduğunu ekledi. - Bursa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafakemalpaşa Hasan Eker Yenişehir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title