Haberler

Bursa'da Toprak Suyla Buluşuyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Orhaneli'nin Topuk Mahallesi'ne yaptırılan sulama göleti açıldı.

Bugüne kadar arı kovanı, buzağı kulübesi, sera naylonu, çöken ağıllara çatı malzemesi, koyun ve yem dağıtımı gibi desteklerle çiftçilerin yanında olan Bursa Büyükşehir Belediyesi, kırsal kalkınmanın tam anlamıyla sağlanması için tüm ilçelerde önemli yatırımları hayata geçiriyor.

Kırsal kesimden kente göçün önlenmesi ve bölge halkının refah seviyesinin yükselmesi hedefiyle öncelikle çiftçinin gelir artışını sağlayacak projelere ağırlık veren Büyükşehir Belediyesi, suyun olmadığı bölgelerde sulu tarıma geçiş için düğmeye bastı. Büyükşehir sınırlarına yeni dahil olan tüm ilçelerde sulama göleti inşaatlarına hız veren Büyükşehir Belediyesi tarafından Orhaneli'nin Topuk Mahallesi'nde, inşaatına geçtiğimiz yıl başlanan sulama göleti tamamlanarak tarımın hizmetine sunuldu. Bölge çiftçisi için adeta can suyu niteliği taşıyan göletin açılış törenine Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Orhaneli Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu ve vatandaşlar katıldı.

Yeni Büyükşehir yasasının gündeme girmesinin hemen ardından kırsal kesimdeki çalışmaları başlatan ve bu doğrultuda Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı ile Tarım şirketini kuran Büyükşehir Belediyesi, her ilçenin yapısına özel tarımsal projeleri bir bir devreye almaya başladı.

Susuz topraklara can, ürün eşitliliği artışı ile de kalkınmaya hız verecek olan sulama göletlerini çok önemsediklerini dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, "Burası da sulu tarımın yapılamadığı en önemli bölgelerden bir tanesi. Halkın ısrarlı isteğiydi. Nihayet çalışmaları tamamladık ve bugün göleti halkın hizmetine açıyoruz. Sulu tarımla birlikte aynı araziden 2-3 çeşit ürün alınabilecek. Böylelikle çiftçimizin de gelirleri artacak. Köylümüz şehre göç etmesin. Kenar mahallelerde yaşamaktansa kendi köyünde kazansın ve bey gibi yaşasın. Yolların yapılmasından, altyapının tamamlanmasına ve üretimin desteklenmesine kadar her alanda projelerimiz devam ediyor. Ürünlerin dünya pazarlarında yer bulabilmesi, ürünlerin ambalajlanması ve pazarlanması noktasında bile biz çalışıyoruz. Yeter ki çiftçimiz daha çok kazansın, daha çok mutlu olsun. Bugüne kadar konuşulup, yapılamayanlar artık bir bir yapılıyor. Topuk sulama göleti çiftçiye, Orhaneli'ye hayırlı olsun" dedi.

Başkan Altepe, şuana kadar 1.2 milyon TL harcanan göletin ardından sulama sistemlerinin de kısa sürede tamamlanıp, hizmete açılacağını sözlerine ekledi.

Orhaneli Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu ise, "Kime oy vereceksiniz diye gelmedik. Seçimden seçime gelip nutuk atıp giden insanları çok gördük. Bakın en yakın seçime 3 yıl var ama Büyükşehir Belediyesi tam kadro Topuk köyünde. Daha neler yapabiliriz? Sulamayı ne zaman başlatabiliriz? Başka ne eksikleri var diye düşünüyoruz. Başkanımıza Orhaneli halkı adına teşekkürlerimi iletiyorum. Büyükşehir yasasından sonra daha da güçlü olduk. Niye arkamızda Büyükşehir Belediyesi var? Daha kapasiteli ve teknik açıdan daha güçlü kadrolar var yanımızda. Yapamayacağımız iş ve mazeretimiz yok. Yapılabilecek ne varsa bizden isteyin" diye konuştu.

Topuk Mahallesi Muhtarı İbrahim Hakkı Kaya da 25 yıllık hayali olan göleti bölgeye kazandırması dolayısıyla Başkan Altepe'ye teşekkür etti. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İrfan Tatlıoğlu Recep Altepe Orhaneli Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 29 Mart 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mart Resmi Gazete yayımlandı! 32503 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Teravih namazı 8 rekat kılınır mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title