Haberler

Bursa'da "Stadyum Zemininde Çökme" Haberleri

Bursa Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada stadyumdan 50 metre uzaklıktaki girişinde meydana gelen çökmenin stadyum bina yapısının temelleriyle hiçbir ilgisinin bulunmadığı belirtildi.

Bursa Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada stadyumdan 50 metre uzaklıktaki girişinde meydana gelen çökmenin stadyum bina yapısının temelleriyle hiçbir ilgisinin bulunmadığı belirtildi.

Bursa'da bazı yerel haber sitelerinde yer alan Bursa Büyükşehir Belediyesi Statyumu'ndaki göçme haberlerine ilişkin olarak belediyeden açıklama yapıldı.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Bursa Büyükşehir Stadyumu'nun ikinci bodrum katına araç giriş için yapılan 5x5 metre boyutlarındaki kapalı tünelin stadyumdan yaklaşık 50 metre uzaktaki girişinde meydana gelen çökmenin, stadyum bina yapısının temelleriyle hiçbir ilgisinin bulunmadığı bildirildi.

Henüz kamulaştırma tamamlanmadığı için imar sınırına kadar uzatılan tünelin ağzı geçici olarak toprak malzeme ile kapatılırken, bu dolgu malzemenin öngörülenden önce çökmesi üzerine, tünelin ağzı betonarme malzeme ile kapatıldığının vurgulandığı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Kamulaştırmalar tamamlandıktan sonra tünelin ağzı açılacak ve gerekli imalatların ardından da ikinci bodrum kattaki otoparka araç girişi buradan sağlanacak. Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan, 400 bin metrekare proje alanı ve 190 bin metrekarelik inşaat alanıyla Bursa'nın en büyük anıtsal yapılarından biri olarak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından geçtiğimiz yıl hizmete açılan yeni stadyumda, hem timsah kafası ile ilgili üretimler hem de bağlantı yollarına yönelik çalışmalar hızla sürüyor. Bu çalışmalar devam ederken, yerel basında yer alan 'stadyum zemininde çökme' olduğuna ilişkin haberlerin gerçeği yansıtmadığı ortaya çıkmıştır. Çökme olayı binadan yaklaşık 50 metre uzaklıktaki bir alanda meydana gelmiştir."

Açıklamada ayrıca "Bu bölge, projemizde 'rampa 1' adı ile tabir edilen ve zemin altında kalan bir box (içinden araç geçecek 5x5 boyutlarında kapalı tünel) yapı olup, stadyumun 2. bodrum katına araç giriş için planlanmış bir yapıdır. Buradaki inşaat çalışmaları, kamulaştırmanın henüz tamamlanamamış olması nedeni ile tamamen bitirilememiştir. Söz konusu inşaat; stadyum yapısına yaklaşık 50 metre mesafede, imar sınırına kadar yapılmış ve box ucu geçici olarak toprak malzeme ile doldurulup kapatılmıştır. Ancak, bu toprak dolgu öngörülenden erken oturup çökmelere neden olmuştur. Bu durumun tespit edilmesinin ardından, box'ın ucundaki çöken dolgu topraklar alınmış ve burası betonarme malzeme ile kapatılmış, ardından da toprakla doldurulmuştur. Kamulaştırma çalışmaları tamamlandığında box'ın ağzı tekrar açılarak inşaat tamamlanacaktır. Şu an itibarıyla bu çalışmalar tamamlanmıştır ve bölgede herhangi bir sıkıntı yoktur. Bu sorunun veya çalışmaların, stadyum yapısı ile herhangi bir ilgisi ve stadyum yapısını tehdit edecek bir durumu bulunmamaktadır" denildi.

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title