Haberler

Bursa'da Şehit Uzman Çavuşu 5 Bin Kişi Uğurladı

Şırnak'ta güvenlik güçleri ile teröristler arasında çıkan çatışmada şehit olan Uzman Jandarma Çavuş Cemil Turan, doğum yeri Bursa'nın Karacabey İlçesi'nde askeri tören ile son yolculuğuna uğurlandı.

Şırnak'ta güvenlik güçleri ile teröristler arasında çıkan çatışmada şehit olan Uzman Jandarma Çavuş Cemil Turan, doğum yeri Bursa'nın Karacabey İlçesi'nde askeri tören ile son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze törenine katılan yaklaşık 5 bin kişi 'Türk- Kürt kardeştir', 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' diye slogan attı.

Şırnak'ta geçen pazar günü, barikat ve hendeklerin kaldırılması ve PKK'lıların etkisiz hale getirilmesi için başlatılan operasyon kapsamında Yeşilyurt Mahallesi'nde çıkan çatışmada 36 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş Cemil Turan şehit oldu. Bingöl'den geçici görevle Şırnak'a gönderilen evli ve 3 çocuk babası Cemil Turan'ın cenazesi dün askeri uçak ile önce Bandırma 6'ncı Ana Jet Üssü'ne getirildi buradan ambulans ile Karacabey Devlet Hastanesi morguna konuldu.

Şehit Uzman Jandarma Çavuş Cemil Turan, bugün askeri tören ile son yolculuğuna uğurlandı. Şehit Turan'ın cenazesi öğle hastane morgundan alınarak, ilçeye 33 kilometre uzaklıktaki Bayramdere Köyü'ndeki babasının evine getirildi. Burada helallik alınmasından sonra cenaze köy camiindeki musalla taşına kondu. Buradaki törene Şehit Uzman Çavuş'un eşi Elif, annesi Ümmühan, çocukları 14 yaşındaki Nazemin, 9 yaşındaki Emre ve asker kıyafeti giyen kızkardeşi Canan Derdiyok ve 3 kardeşinin yanı sıra, Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Ak Parti Bursa Milletvekili Zekeriya Birkan, CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Abdulkadir Karlık, Jandarma Bursa Bölge Komutanı Tümgeneral Seyfullah Saldık ile yaklaşık 5 bin kişi katıldı.

Babasının tabutuna sarılan Nazemin Turan gözyaşlarını tutamazken oğlu Emre ise akrabalarının kucağında babasının son yolculuğa uğurlandığı töreni izledi.

Bursa Müftüsü Prof.Dr. Mehmet Emin Ay'ın cenaze namazını kıldırmasından sonra Şehit Uzman Çavuş Cemil Turan'ın cenazesi Bayramdere Köy Mezarlığı'nda toprağa verildi.

- Bursa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cemil Turan Karacabey Şırnak Güncel Haberler

title