Haberler

Bursa'da, Saldırıya Uğrayan Doktora Meslektaşlarından Destek

Güncelleme:

Bursa'da, Dörtçelik Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde görev yapan Çocuk Cerrahı Opr. Dr. Mehmet İzzet Avşar, hasta yakınının saldırısına uğradı.

10 gün iş göremez raporu verilen Dr. Avşar'a yapılan bu saldırı, Bursa Tabipler Odası ile Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası'nın düzenledikleri basın toplantısı ile protesto edildi.

Merkez Nilüfer İlçesi'nde bulunan Dörçelik Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde görev yapan Opr. Dr. Mehmet İzzet Avşar, dün bir hastasını poliklinikte muayene ederken, tartıştığı hasta yakının saldırısına uğradı. Aldığı darbeler sonucu yaralanan Opr. Dr. Avşar, kaldırıldığı Çekirge Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. On gün iş göremezlik raporu verilen hekim daha sonra taburcu edildi.

Doktora bu saldırı, Bursa Tabipler Odası Başkanlığı ile Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Bursa Şubesi tarafından düzenlenen basın toplantısı ile protesto edildi. Saldırının yapıldığı hastanenin önünde gerçekleştirilen toplantıda konuşan Tabipler Odası Genel Sekreteri Dr. Ercan Ertürk, Sağlıkta Dönüşüm Programı uygulanmaya başladıktan bu yana 'Sağlıkta Şiddet'in gündemlerindeki ana unsuru oluşturduğunu açıkladı.

Dün bir meslektaşlarının, bu kez Dörtçelik Çocuk Hastanesi'nde saldırıya uğradığını, kendisine on gün süreyle iş göremezlik raporu verildiğini hatırlatan Dr. Ertürk şöyle dedi:

"Uygulanan bu neo-liberal program sağlıkta insanı değil, öncelikle kar etmeyi hedef almaktadır. Sektördeki şiddetin son bulmamasının nedeni de budur. Sağlıkta Dönüşüm Programı hastalarımızı prim, katkı payı gibi ödemelerle zor durumda bırakırken, hekim ve sağlık çalışanlarına ise kısa sürede çok sayıda hastaya hizmet sunmak zorunluluğu getiriyor. Doğal olarak bu sistemde nitelikli bir sağlık hizmetinden söz etmek mümkün değildir. Gerek performans, gerek yönetici baskısı altındaki sağlık çalışanları ruhsal ve fiziksel olarak büyük bir yıkım içerisindeydi. Bu nedenle Sağlıkta Dönüşüm Programı'ndan vazgeçilmelidir. Hekimlerin ve sağlık çalışanlarının can, iş ve gelir güvenceleri sağlanmalıdır. Herkese eşit ve ücretsiz sağlık hizmeti sunulmalı. Kamu ağırlıklı sağlık sistemi kurulmalıdır."

Basın toplantısında konuşan Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Bursa Şubesi Başkanı Ergül Çiçek de, kışkırtıcı sağlık politikaları yüzünden, halk ve sağlık çalışanlarının karşı karşıya getirildiğini söyledi. Çiçek, "Nereden gelirse gelsin, her türlü şiddete karşı olan biz sağlık çalışanları, sağlıkta yaşanan bu şiddeti kınıyor ve son bulmasını bekliyoruz" diye konuştu.

Bursa Dörtçelik Çocuk Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr.Erkan Yıldırım ise yaşanılan olaydan son derece üzgün olduğunu ve sağlık çalışanlarına karşı yapılan her türlü şiddeti kınadıklarını belirtti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Tabipler Odası Mehmet İzzet Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır?
500

Yorumlar (1)

a vardarMobil-IOS:

Doktorlar insan hayatinı hiçe sayarken bir hastayı Hipokrat Yeminini hiç sayıp tamamen Madi bir gelir kaynağı Gözüyle baktıgınıda neden haber olmuyor birde orda hasta yakınlarını dinleyin

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title