Haberler

Bursa'da Piyano Yarışması ve Müzik Festivali Hazırlığı

Bursa'da 10- 14 Aralık 2016 tarihlerinde, uluslararası piyano yarışması ve müzik festivali düzenlecek.

Bursa'da 10- 14 Aralık 2016 tarihlerinde, uluslararası piyano yarışması ve müzik festivali düzenlecek. Festivalin açılış konserini dünyaca ünlü piyanistlerden Gülsin Onay, kapanış konserini ise Fazıl Say verecek.

Suriye'den gelen Tambi Cimuk'un müzik dehası olduğunu ortaya çıkaran Mix Müzik ve Akademix, merkez Nilüfer Belediyesi işbirliğiyle Türkiye'nin uluslararası düzeydeki ilk piyano yarışmasını düzenlemeye hazırlanıyor. Fazıl Say, Gülsin Onay, Rengim Gökmen, Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası, Tamara Poddubnaya, Vladimir Tropp, North Qaurtet, Karşıyaka Oda Orkestrası, Nilüfer Oda Orkestrası gibi birçok biri birinden iddialı sanatçı, orkestra ve grubun yer alacağı organizasyon bütün dünya ülkelerine açık olacak.

Beş dilde hazırlanan www.niluferpianoimc.com web sitesinde yarışma ve festival bölümlerinin katılım koşulları ayrıntılarıyla verildi. Başvurular site üzerinden alınmaya başlandı. Yarışmanın jürisinde ise New York Konservatuarı Piyano Bölüm Başkanı Tamara Poddubnaya, Türkiye'den Gülsin Onay, Elena Chekich, Beril Çalgan, Almanya'dan Prof Tomislav N.Baynov, İsveç'ten Natalia Kazimirovskaia, Rusya'dan Natalia Yudina ve Vladimir Tropp ile Gürcistan'dan Valerian Shiukashvili yer alacak. Rüstem Avcı'nın Genel Koordinatörlüğünü yaptığı projenin Sanat Koordinatörlüğünü ise Elena Çekiç yapacak. Festivalin açılış konserini dünyaca ünlü piyanistler Gülsin Onay, kapanış konserini ise Fazıl Say verecek.

Rüstem Avcı, Tambi Cimuk dolayısıyla iki yılı aşkın bir süredir dünyada yapılmakta olan uluslararası yarışmaları yerinde inceleme fırsatı bulduğunu kaydederek, "Altı aylık bir ön hazırlığın ardından projemizi Nilüfer Belediyesi ile buluşturduk. Dünyada yapılan emsallerinden daha iyi bir organizasyona imza atmak üzere ekibimizle yola koyulduk. Coğrafyamızın elbette çok önemli sorunları olduğunu, sanatın futbol ve diğer popüler alanlar gibi karşılığının olmadığının da bilincindeyiz" dedi.

Türkiye'nin de bu tür prestije dayalı, hakkımızdaki ön yargıları bir nebze olsun kıracak güzel işlere ihtiyacı olduğunu ifade eden Avcı, "Zira İstanbul merkezli on yıllara imzasını atan caz ve klasik müziğe dair bir takım güzel işler zaten yapılmaktaydı. Ancak bu denli kapsamlı ve prestijli bir piyano yarışması ve müzik festivali hem Türkiye hem de Bursa için bir ilk olacak. Başta BTSO olmak üzere Bursa ve ulusal markalarımızın böylesi bir projede bizleri yalnız bırakmayacaklarına inanıyorum" dedi.

Her notanın aydınlık bir geleceğe atılacak bir adım olduğunu da vurgulayan Avcı, "Dünya ülkelerinden yüzlerce yarışmacı ve müzik festivali katılımcısını ağırlayacağız. Birçok kazanımı olan bu projenin en önemli kazanımı ise dünya barışına notalarla katkı sunmasıdır. Bu yıl birincisini yapacağımız Uluslararası Piyano Yarışması ve Müzik Festivalinin yirmincisinin yapıldığını görmek en büyük muradım" diye konuştu.

- Bursa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Gülsin Onay Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Mehmet Ali Yılmaz'ın hastalığı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz kimdir? 25 Nisan Perşembe 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 25 Nisan burç yorumları nedir? Yarın okullar tatil mi? 25 Nisan okullar tatil mi, kaç gün tatil edildi? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title