Haberler

Piknik Ateşinden Çıkan Yangın 12 Saatte Kontrol Altına Alındı

Güncelleme:

Bursa'da piknik ateşinden çıkan ve rüzgarın etkisiyle büyüyerek köyleri tehdit eden büyük yangın 12 saat süren çalışmanın sonucunda kontrol altına alındı.

Bursa'nın Merkez Osmangazi ilçesi Aksungur köyünün ormanlık alanında başlayan daha sonra Göynüklü, Çağrışan ve Gündoğdu köylerinin ormanlık alanlarına da sıçrayan yangın rüzgar nedeniyle büyüdü.

Alevlerin tehdit ettiği Çağrışan köyündeki ormanlık alana yakın evler boşaltıldı. Köy camiinden yapılan anoslarda köydeki araçların çıkartılması istendi. 12 saat süren çalışmaların ardından büyük yangın kontrol altına alındı.

100 ARAÇLA MÜDAHALE

Osmangazi ilçesine bağlı Aksungur ve Gündoğdu, Mudanya ilçesinin Göynüklü ve Çağrışan mahallelerinin kırsal kesiminde devam eden yangına başta Bursa Orman Bölge Müdürlüğü ve Bursa Büyükşehir Belediyesi olmak üzere İstanbul, Kocaeli ve Bilecik'ten gelen ekipler, 100 itfaiye aracıyla müdahale etti.

12 SAAT MÜDAHALE EDİLDİ

Çok geniş alanda devam eden yangının büyük bir bölümü sabaha kadar devam eden çalışmalar sonucu kontrol altına alındı. Orman Bölge Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, kontrol altına alınan bölgelerde söndürme çalışmalarının devam ettiği, günün ağarmasıyla söndürme helikopterlerinin ve uçaklarının da havadan müdahale ederek çalışmaların yoğunluk kazanacağı bildirildi.

NELER OLDU?

-YANGIN 50 HEKTARLIK ALANDA ETKİLEDİ

Yangının meydana geldiği Çağrışan köyüne gelen Bursa Valisi Münir Karaloğlu, burada Orman Bölge Müdürü Ahmet Köksal Coşkun, Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz ve Bursa Emniyet Müdürü Selami Yıldız'ında aralarında bulunduğu bürokratlarla toplantı yaptı.

Daha sonra gazetecilere açıklamalarda bulunan Vali Karaloğlu, yangının 50 hektar alanı etkilediğini belirterek, "Yangının ihbarını 17.30'da aldık. Ekiplerimizi hemen yönlendirdik. Rüzgarın etkisiyle alevler büyüdü. Şu anda çevre il ve ilçelerden aldığımız destek ile toplam 78 araç ile yangını söndürmeye çalışıyoruz. Tedbir amacıyla Çağrışan'da bazı evleri boşalttık. Rüzgar çalışmalarımızı olumsuz yönde etkiliyor. Gece nedeniyle alevlere havadan müdahale edemiyoruz. Bursa'da bekletilen 5 helikopter sabahın ilk ışıkları ile çalışmaya başlayacak." dedi.

KÖYÜN YAKINLARINA KADAR GELDİ

Edinilen bilgiye göre, saat 17.30 sıralarında Çağrışan köyü sınırlarındaki çam ormanında yangın çıktı. Piknikçi ateşinden çıktığı sanılan yangın kısa sürede büyüyerek, rüzgarın tesiriyle 5 noktaya yayıldı. Aksungur, Çağrışan ve Nilüfer köyleri arasındaki yangın bölgesine 3 ayrı araç ile birlikte havadan müdahale için orman helikopteri sevk edildi.

Ekipler şehir merkezinden ve İzmir otobanı ile Mudanya'dan da görülen yangının söndürülmesi için seferber oldu. Alevlerin rüzgarın da etkisiyle Çağlayan köyüne yaklaşınca tehdit oluşturdu. Dedebayır Mevkiindeki çamların büyük bir kısmını dev alevler yurttu.

HAVADAN VE KARADAN MÜDAHALE

Panikle evlerini boşaltan köylüler, çaresiz bakışlarla yangının köye ilerleyişini izledi. Köy sakinleri Çağrışan köyü camii hoparlöründen, su tankerlerini dolu tutmaları ve her şeye hazırlıklı olmaları konusunda uyarıldı.

Köy sakinleri, alevlerin önünü kesmek için tarlalarını sulamaya başladı. Söndürme çalışmalarına Sivil Savunma, AKUT, jandarma ve MAK ekipleri de katıldı. Havadan ve karadan devam eden alevlerle mücadele çalışmaları aralıksız sürdü.

YANGIN HİDRATI ÇALIŞMIYOR

Bu arada yangınla mücadele için gelen itfaiye ekipleri, köydeki yangın hidrantının çalışmadığını görünce şok oldu. Ekipler su almak için başka yere gitmek zorunda kaldı. Ayrıca zeytinlik, üzüm bağları ve incira ağaçları da yangından etkilendi. Öte yandan Mudanya Kaymakamı Orhan Çiftçi de köye gelerek yetkililerden bilgi aldı. Köylülerin endişeli bekleyişi sürüyor.

İSTANBUL İTFAİYESİ EKİP GÖNDERDİ

İstanbul İtfaiyesi, Bursa Valiliğinin talebi üzerine Mudanya'da çamlık alanda çıkan yangın söndürme çalışmaları için bölgeye 4 müdahale aracı ile 10 personel sevk etti.

SAĞLIK BAKANI MÜEZZİNOĞLU: 40 EV BOŞALTILDI

Seçim bölgesi Bursa'ya gelen Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, orman yangını ile ilgili olarak gazetecilere açıklamalarda bulundu. Yangının kontrol altına alınamadığını belirten Müezzinoğlu, tedbir amacıyla şu ana kadar 40 evin boşaltıldığını söyledi. Çalışmaların rüzgar nedeniyle güçlükle sürdürüldüğünü söyleyen Müezzinoğlu, dumanlardan üç kişinin zehirlendiğini açıkladı.

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, yangının sabaha kadar söndürülememesi durumunda havadan helikopter ve uçak ile müdahale edileceğini de sözlerine ekledi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Müezzinoğlu Osmangazi İstanbul Mudanya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500

Yorumlar (176)

atakan:

Ülke yanıyor siz bursadan bahsediyorsunuz

13
56
yanıtYanıtla
dara:

Bu Ne Yaman Çelişki . . Bu ne Çıldırtan Denge . . . ? Lice . Şırnak . . Nusaybin . . Dersim . . Hakkâri''de Ateş Saçan Helikopterler Bursa''da Su Taşıyor !. . Yoksa Serap mı Görüyoruz ?

21
38
yanıtYanıtla
Tttt:

Doguda yaktiginiz ormanlara sayin

15
38
yanıtYanıtla
Abc:

Merak etme biz doğudaki ormanlarımıza da üzülüyoruz. Sen kendini biraz yabancılaştırmışsın.

yanıt13
yanıt6
SİLVANA:

Orman mı yanıyor cigeriniz mi yanıyor Beter olun inşallah köyde yanar kül olur

3
49
yanıtYanıtla
İKİYÜZLÜYÜZ:

GÜNEYDOĞUDA ORMAN YANINCA KİMSEDE TIK YOK:))) BATIDA OLUNCA AH VAH :))

16
35
yanıtYanıtla
pala:

rant icin erdogan emir vermistir yakin diye, bu adam para icin kendini bile satar.

17
33
yanıtYanıtla
CECEN MUCAHITLER HACLI TURKLERE KARSI:

Ucakla bombalayarak sehid ettiginiz onlarca mucahidin intikamini boyle aliriz. Bizi yakani yakariz. Kahrolsun Nato. Kahrolsun Turkiye.

5
41
yanıtYanıtla
cecomusun kekomusun:

Sende kahrol emi,töremeyisice.

yanıt13
yanıt2
x:

lan bi bitmediniz bee, ormanlarda yanan agaclar yerine sizler yansaydiniz keske.

yanıt3
yanıt1
Tüm 176 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title