Haberler

Bursa'da Paralel Operasyonda Gözaltına Alınan 7 Kişi Serbest

Bursa’nın da aralarında bulunduğu 4 ilde yapılan paralel yapı operasyonunda usulsüz dinleme iddialarıyla ilgili gözaltına alınan 7 kişi çıkarıldıkları mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Bursa'nın da aralarında bulunduğu 4 ilde yapılan paralel yapı operasyonunda usulsüz dinleme iddialarıyla ilgili gözaltına alınan 7 kişi çıkarıldıkları mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Edinilen bilgiye göre, 2009 yılında bir dershaneye giden öğrenci, polislik sınavı öncesi soruların verildiğini ifade ederek, Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Bunun üzerine savcı, öğrenciyi o dönemki KOM Şube Müdürü'nün yanına gönderdi. Daha sonrası ifadesi alınan öğrenci, 'uyuşturucu ticareti yapmak' iddiasıyla dinlendi.

2009 yılında yapılan bu usulsüz dinleme iddiaları üzerine KOM Şube Müdürlüğü ekipleri, 4 farklı ilde yaptıkları operasyonda 2009 Bursa KOM Şube Müdürü A.K., Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü kadrosunda ve 2009 yılında KOM Şube Müdür Yardımcısı İ.Y., Giresun Emniyet Müdürlüğü Belge Yönetimi Şube Müdürü ve 2009 yılında Narkotik Büro Amiri M.S., 2009 yılında Narkotik Büro Amirliğinde görev yapan polis memurları B.K., M.A., Ö.S. ile H.K.'yı gözaltına alındı.

Şüpheliler Fethullahçı terör örgütü-PDY kurma, yönetme, örgüte üye olma, iftira, kişiler arasındaki görüşmelerin dinlenmesi ve kayda alınması, resmi belgede sahtecilik ile görevi kötüye kullanma suçlarından sevk edildiği mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title