Haberler

Bursa'da Okullarda 112 Acil Eğitimleri

Bursa İl Sağlık Müdürlüğü, Sağlık Bakanlığınca başlatılan "Yaşama Yol Ver" kampanyası kapsamında, okullarda 112 Acil eğitimleri düzenlediği bildirildi.

Bursa İl Sağlık Müdürlüğü, Sağlık Bakanlığınca başlatılan "Yaşama Yol Ver" kampanyası kapsamında, okullarda 112 Acil eğitimleri düzenlediği bildirildi.

Bursa İl Sağlık Müdürlüğü ve Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün Emir - Koop İlkokulu'nda ortaklaşa düzenlediği etkinliğe katılan Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, "Yaşama Yol Ver" kampanyası hakkında bilgilendirme yaptı.

İl Sağlık Müdürü Akan, yaptığı konuşmada, 112 Acil Sağlık Hizmetlerinin sene başından bu yana okullarda 20 bin öğrenciye eğitim verdiğini belirtti.

Akan, şunları kaydetti:

"Yaklaşık 4 aydır öğrencilere 112 nedir? Nasıl çalışır? Arandığı zaman nasıl tam olarak adres tarifi verilmesi gerekir? Ambulans yoldayken ne yapılması gerekir? gibi konularda eğitim veriyoruz. Acil Sağlık Hizmetleri'nin çalışma prensiplerini anlatıyoruz. Çünkü biz biliyoruz ki, bir ambulans ilk yarım saat içerisinde olay yerine ulaşırsa vakaların yüzde 50'sini azaltmış oluruz. Bu nedenle toplumumuzun temeli öğrencilerimize 112 Acil hakkında eğitim vermeye başladık."

Bursa'nın en iyi acil sağlık hizmeti veren illerin başında geldiğini ifade eden Akan "Toplumumuzda da acil yardım farkındalığının oluşması için çalışıyoruz. Sadece sağlıkçıların ve sağlık yöneticilerinin bu işi biliyor olması yetmez. Bu yüzden geleceğimiz olan çocuklara, öğrencilere 112'yi anlatarak başlamak istedik. Eğer çocukları eğitebilirsek toplumun tamamını eğitmiş oluruz düşüncesindeyiz." diye konuştu.

"50 Bin Öğrenciye 112 acil eğitimi verilecek"

Okullarda eğitimlere yıl sonuna kadar devam edileceğini beliten Akan, "Hedefimiz, yıl sonuna kadar 50 bin kişiye ulaşmak. Yıl sonunda 50 bin öğrencimize 112 Acil eğitimi verip, acil bilinci ve farkındalık yaratmış olacağız. Böylelikle toplum olarak acil olaylar karşısında daha bilinçli ve hızlı hareket edebilme kabiliyetine sahip olacağız." dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Milli Eğitim Müdürlüğü İl Sağlık Müdürlüğü Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title