Haberler

Bursa'da Marul Tarlasındaki Cinayetin Davası

Güncelleme:

Marul tarlasında pompalı tüfekle ateş ettiği iki kişiden birini öldürdüğü ileri sürülen çiftçi hakkında müebbet hapis istemiyle dava açıldı.

Bursa'da, 20 Ocak'ta, kendisine ait marul tarlasına giren iki kişiye pompalı tüfekle ateş ederek birini öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan çiftçinin yargılanmasına başlandı.

Bursa 2'nci Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tarlasına giren Muharrem Alkış'ı öldürdüğü ileri sürülen çiftçi Necdet Duru (54) ile o gün Alkış'ın yanında bulunan arkadaşı Sadık Can ve maktulün eşi Nazife Alkış (43) katıldı.

Savunmasını yapan Duru, tarlasından olaydan önce iki kez marul çalındığını ve nedenle nöbet tutmaya başladığını söyledi.

Olay öncesi saat 21.30 sıralarında tarlanın yanında iki kişiyi gördüğünü belirten Duru, "Işıkla baktığımda onların daha önce marulların çalınması nedeniyle tartıştığım kişiler olduğunu gördüm. Sadık'ın elinde tüfek vardı. Bana doğru ateş etti. Ben de eğilip onların 4 metre soluna doğru ateş ettim. Gittiklerini düşünerek yola doğru baktığımda bir kişinin yattığını gördüm. Başkaları olabileceğini düşünerek telefonla yakınlarıma, polise ve sağlık ekiplerine haber verdim" dedi.

Can ise Alkış ile yaklaşık iki yıllık arkadaşlığı bulunduğunu bildirdi.

Demirtaş mevkisinde araçta onunla alkol aldığını dile getiren Can, "Arabada alkol alırken Muharrem, tuvalet ihtiyacı için durmamı söyledi. Ana yoldan tarla yoluna girdim ve durdum. Muharrem indi. 5 dakika sonra küfürler duyup arabadan indiğimde silah sesi geldi. Muharrem'in vurulduğunu gördüm. O anki psikolojimle olay yerinden kaçtım. Muharrem'de ve bende silah yoktu" diye konuştu.

Mahkeme heyeti, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

Osmangazi ilçesi İsmetiye Mahallesi'nde, 15 gündür tarlasında nöbet tutan Necdet Duru, 20 Ocak gecesi tarlasına iki kişinin girdiğini görmüştü. Şüphelilerin açtığı ateşe karşılık veren Duru, elindeki pompalı tüfekle bu kişilere doğru ateş açmıştı. Göğsünden yaralanan Muharrem Alkış, 112 Acil Servis ekiplerince kaldırıldığı Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde müdahalelere rağmen kurtarılamamıştı. Alkış'ın arkadaşı Sadık Can ise olay yerinden kaçmıştı. Polis ekiplerince gözaltına alınan Duru, çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı. Duru hakkında "kasten adam öldürmek" suçundan müebbet hapis istemiyle dava açılmıştı. Duru'ya ateş ettiği ileri sürülen tutuksuz sanık Can'ın ise "yaralamaya teşebbüs" suçundan 10 yıla kadar hapsi istenmişti. 

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title