Haberler

Bursa'da Kurulduğu Öne Sürülen "Silahlı Suç Örgütü"Ne İlişkin Dava

Bursa'da kurulduğu öne sürülen "Silahlı suç örgütü" ile ilgili olarak haklarında dava açılan ve aralarında emekli albay, icra müdürü, polis ve avukatın da bulunduğu 17 sanığın yargılandığı davada karar çıktı.13 sanık çeşitli hapis ve para...

Bursa'da kurulduğu öne sürülen "Silahlı suç örgütü" ile ilgili olarak haklarında dava açılan ve aralarında emekli albay, icra müdürü, polis ve avukatın da bulunduğu 17 sanığın yargılandığı davada karar çıktı. 13 sanık çeşitli hapis ve para cezasına çarptırılırken, 4 sanık ise beraat etti.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre; İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde,

"Suç örgütü kurmak, kurulan örgüte üye olmak, yağma, kişiyi hürriyetinden yoksul kılmak ve yağmaya teşebbüs" suçlarından haklarında dava açılan 17 sanığın yargılanması, "3. Yargı Paketi" olarak bilinen 6352 sayılı yasanın yürürlüğe girmesinden önce tamamlandı.

Mahkeme heyeti, karıştıkları olay sayısı ve suçlara göre, sanıklardan Fikret Koçak'a 34 yıl 4 ay 15 gün hapis ve 17 bin 160 lira para, Servet Koçak'a 28 yıl 1 ay 15 gün hapis ve 17 bin 160 lira para, Eray Kul'a 26 yıl 8 ay 25 gün hapis, Selami Koçak'a 14 yıl 5 ay 10 gün hapis ve 16 bin 660 lira para, İlhami Koçak'a 26 yıl 1 ay 10 gün hapis ve 16 bin 660 lira para, Kubilay Demir'e 6 yıl 1 ay 10 gün hapis, Emrah Üçdemir'e 21 yıl 10 ay 15 gün hapis ve 500 lira para, Mahmut Koçak'a 8 yıl 6 ay 15 gün hapis, Özgür Özçelik'e 1 yıl 10 ay 15 gün hapis ve 500 lira para, Fuat Yerli'ye ise 15 yıl 10 ay hapis cezası verdi.

Heyet ayrıca, sanıklar arasında bulunan emekli albaylar Mehmet Has ve İhsan Baysal'a ise "örgüt üyesi olmak ve yağmaya teşebbüs" suçlarından 5'er yıl 2'şer ay 15'er gün hapis cezası, polis memuru Alpay Demir'e ise "örgüt üyesi olma, kasten yaralama, silahlı tehdit, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçlarından 8 yıl 10 ay 20 gün hapis cezası verdi.

İcra Müdürü Mehmet Karademir, Avukat Mustafa Ersun Künbi ile sekreteri Ramazan Altun'un ise üzerine atılı suçlardan ayrı ayrı beraatına ve yargılama sırasında vefat eden Recep Artık'ın ise hakkında açılan davanın düşmesine karar vererek duruşmayı bitirdi.

-Olay-

Bursa'da 2009'da meydana gelen olayda, iddiaya göre, bar işletmecisi E.K, Bursa Emniyet Müdürlüğü'nde görev yapan polis memuru Alpay Demir'in verdiği çek ile bir otomobil almış, bir süre sonra çekin ödenmediğini öğrenen otomobil satıcısı Ç.T, polis memuru hakkında icra takibi başlatmıştı.

Polis memurunun maaşına haciz koyulurken, alacaklı olan Ç.T, eli silahlı olan 3 kişi tarafından kaçırılıp tehdit edildikten sonra, avukat Mustafa Ersun Künbi'nin bürosuna götürülmüş, burada kendisine borcundan vazgeçtiğine dair ibraname imzalatılmıştı. Daha sonra, belgenin götürüldüğü icra müdürünün ise takibi durdurduğu öne sürülmüştü.

Silah tehdidiyle kendisine belge imzalatıldığını ileri süren Ç.T'nin müracaatı üzerine savcılık soruşturma başlatmış, derinleştirilen soruşturma kapsamında aralarında iki albay, icra müdürü, polis ve avukatın da bulunduğu toplam 17 kişi gözaltına alınmıştı.

Sanıklar, dönemin özel yetkili mahkemelerinde yargılanmak üzere, İstanbul'a sevk edilmişti.

Muhabir: Cem Şan

Yayıncı: Kamuran Akkuş - BURSA

Kaynak: AA / Yerel

Kubilay Demir Mahmut Koçak İstanbul Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir, mesleği ne? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 23 Nisan Salı? Kalkınma Yolu Projesi nedir, nereden geçiyor? Sivasspor'un penaltısı doğru mu? Hakem yorumları ne diyor? (Sivasspor - Fenerbahçe) Derin Futbol ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?????? 23 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 23 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title