Haberler

Bursa'da Kültür Sanat

Bursa Devlet Tiyatrosu (BDT) "Woyzeck"in prömiyerini yapacak, "Halktan Biri" oyununu beğeniye sunacak.

Bursa Devlet Tiyatrosu (BDT) "Woyzeck"in prömiyerini yapacak, "Halktan Biri" oyununu beğeniye sunacak.

Georg Büchner'in yazdığı, Hasan Kuruyazıcı'nın Türkçeye çevirdiği ve Muzaffer Aksoy'un yönettiği "Woyzeck"in dekoru Murat Gülmez, kostümleri Funda Çebi, ışık tasarımı Osman Uzgören'e ait.

Ömer Naci Boz, Cansu Yılmaz ve Halil Balkanlar'ın da aralarında bulunduğu 13 kişinin rol aldığı oyunda, yoksul asker Woyzeck'in en değerli varlıkları eşi Marie ile yeni doğan çocuğuna bakabilmek için askerliğinin dışında yüzbaşıya hizmet etmesi ve doktorun bilimsel deneylerine kobaylık yapması anlatılıyor.

Oyunun prömiyeri, Ahmet Vefik Paşa (AVP) Sahnesi'nde 16 Şubat Salı günü saat 20.00'de gerçekleştirilecek. Eser, 17 Şubat saat 20.00'de de aynı sahnede izlenebilecek.

Sam Bobrick'in yazdığı, Ekin Tunçay Turan'ın Türkçeye çevirdiği ve Bora Özkula'nın yönettiği "Halktan Biri"nin dekorunu Ethem İzzet Özbora, giysi tasarımını Gözde Yavuz, ışık tasarımını Rahmi Özan üstleniyor.

Taner Turan, Acan Ağır Aksoy ve Cem Şener'in rol aldığı oyunda, işini kaybetmiş ABD'li Travis Pine'ın geleceğinden duyduğu endişe nedeniyle başkana sürekli eleştiri dozu yüksek mektuplar yazması, başkanın bunları okuyup etkilenmesi sonucunda Pine'ın mektup yazmasını durdurmak için ajan göndermesiyle gelişen trajikomik olaylar konu ediliyor.

Oyun, bugün, yarın ve 13 Şubat Cumartesi günü saat 18.00'de Oda Tiyatrosu'nda sahneye konulacak.

İstanbul Devlet Tiyatrosu, Tuncay Özinel'in yazdığı, Göksel Kortay'ın yönettiği "Nice Yıllara"yı sahneleyecek. Eserin dekor ve giysileri Medina Yavuz Almaç, ışık tasarımı ise Önder Ay'a ait.

Defne Yalnız'ın rol aldığı oyunda, doğum gününü tek başına kutlama telaşındaki bir aktrisin yaşamı ve yalnızlığı ele alınıyor.

Oyun, AVP Sahnesi'nde bugün ve yarın saat 20.00, 13 Şubat'ta ise 15.00 ve 20.00'de seyirciyle buluşacak.

Bursa Şehir Tiyatrosu

Bursa Şehir Tiyatrosu "Reis Bey" ve "Gulyabani" adlı oyunları beğeniye sunacak.

Necip Fazıl Kısakürek'in yazdığı, Özer Tunca'nın yönettiği "Reis Bey"in dekorunu Tayfun Çebi, kostümlerini Funda Çebi, ışık tasarımını Zeynel Işık ve müziklerini Oktay Köseoğlu yapıyor.

Aralarında Eren Topçak, Serdar Soyer, Didem Hun Liman'ın da bulunduğu 32 kişinin rol aldığı oyunda, bir ağır ceza reisinin hayatı anlatılıyor.

Oyun, 15 ve 16 Şubat saat 20.00'de Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Orhangazi Salonu'nda sahneye konulacak.

Hüseyin Rahmi Gürpınar'ın yazdığı, Lale Oraloğlu'nun uyarladığı, Volkan Özgömeç'in yönettiği "Gulyabani"nin dekor tasarımını Tayfun Çebi gerçekleştirdi.

Altuğ Görgü, Ebru Serener Ergüç, Didem Hun Liman, Uğur Serener ile Uğur Çakmak'ın rol aldığı oyunda, geçim zorluğu çeken ve aile dostlarının yardımıyla, adı "peri yuvası"na çıkmış köşkte hizmetçilik yapmaya götürülen kadının başından geçenler konu ediliyor.

Eser, Uğur Mumcu Sahnesi'nde 17 Şubat Çarşamba günü saat 20.00'de sahnelenecek.

Kaynak: AA / Güncel

Georg Büchner Cansu Yılmaz Murat Gülmez Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title