Haberler

Bursa'da Kültür Sanat

Bursa Devlet Tiyatrosu (BDT), "Kanlı Nigar", "Halktan Biri" ve "Bana Mastikayı Çalsana" oyunlarını sanatseverlerin beğenisine sunacak.

Bursa Devlet Tiyatrosu (BDT), "Kanlı Nigar", "Halktan Biri" ve "Bana Mastikayı Çalsana" oyunlarını sanatseverlerin beğenisine sunacak.

Sadık Şendil'in yazdığı, yönetmenliğini Ali Düşenkalkar'ın yaptığı "Kanlı Nigar"ın dekoru Tayfun Çebi, kostümleri Funda Çebi, ışık tasarımı Ali Karaman'a ait.

Demet Oran, Kemal Okur, Nergiz Acar ve Emre Yaşa'nın da aralarında bulunduğu 24 oyuncunun rol aldığı eserde, yangında evi kullanılamaz hale gelen Nigar'ın başından geçenler anlatılıyor. Kavuklu, kızlarıyla kiralık ev arayan Nigar'a yardımcı oluyor. Eve yerleşen Nigar, tanıştığı erkeklere tuzaklar kurup, onları zor durumlara sokarak eğleniyor. "Kadının fendi erkeği yendi" düşüncesi, dramatik bir örgüyle oyunda ön plana çıkarılıyor.

Oyun, Ahmet Vefik Paşa (AVP) Sahnesi'nde bugün ve yarın 20.00, 21 Kasım Cumartesi günü de 15.00 ve 20.00 saatlerinde sahnelenecek.

Sam Bobrick'in yazdığı, Ekin Tunçay Turan'ın Türkçeye çevirdiği ve Bora Özkula'nın yönettiği "Halktan Biri"nin dekorunu Ethem İzzet Özbora, giysi tasarımını Gözde Yavuz, ışık tasarımını ise Rahmi Özan üstleniyor.

Taner Turan, Acan Ağır Aksoy ve Cem Şener'in rol aldığı oyunda, işini kaybetmiş Amerikalı Travis Pine'ın geleceğinden duyduğu endişe nedeniyle başkana durmadan eleştiri dozu yüksek mektuplar yazması, başkanın bunları okuyup etkilenmesi sonucunda da Pine'nın mektup yazmasını durdurmak için ajan göndermesiyle gelişen trajikomik olaylar anlatılıyor.

Oyun, bugün, yarın ve 21 Kasım Cumartesi günü saat 18.00'de Oda Tiyatrosu'nda sahneye konulacak.

Nilbanu Engindeniz'in yazdığı, Murat Atak'ın yönettiği "Bana Mastika'yı Çalsana"nın dekorunu Tayfun Çebi, kostümlerini Funda Çebi, ışık tasarımını ise Yakup Çartık yapıyor.

Hafize Gün, Berrin Kulya Balkanlar, Ecehan Şarman Çetinkaya ve Yener Sezgin'in aralarında bulunduğu çok sayıda oyuncunun rol aldığı eserde, İzmir İki Çeşmelik'te yaşayanların hayatlarına yer veriliyor. Oyunda, bu semtte yaşayan ve büyüyünce "çingene" olmayı hayal eden küçük Yeşim'in 12 Eylül döneminde karşılaştığı zorluklar ele alınıyor.

Oyun, AVP Sahnesi'nde 24 ve 25 Kasım'da saat 20.00'de sahnelenecek.

Bursa Şehir Tiyatrosu

Bursa Şehir Tiyatrosu, "Gulyabani" ve "Ya Devlet Başa ya Kuzgun Leşe" oyunlarını beğeniye sunacak.

Hüseyin Rahmi Gürpınar'ın yazdığı, Lale Oraloğlu'nun uyarladığı, Volkan Özgömeç'in yönettiği oyunun dekor tasarımını Tayfun Çebi üstleniyor.

Altuğ Görgü, Ebru Serener Ergüç, Didem Hunliman, Uğur Serener, Uğur Çakmak gibi sanatçıların sahne aldığı oyunda, geçim zorluğu çeken ve aile dostlarının yardımıyla, adı "peri yuvası"na çıkmış bir köşke hizmetçilik yapmaya götürülen kadının başından geçenler anlatılıyor.

Oyun, Uğur Mumcu Sahnesi'nde bugün saat 20.00'de izlenebilir.

Orhan Asena'nın yazdığı "Ya Devlet Başa ya Kuzgun Leşe" oyununun yönetmenliğini Yunus Emre Bozdoğan üstleniyor. Oyunun dekoru Sertel Çetinel, kostümleri Aydan Çınar, ışık tasarımı Zeynel Işık, müzikleri ise Fatih Veli Ölmez'e ait.

Oyunda, Şehzade Mustafa'nın ölümü sonrası yaşanan olaylar ele alınıyor. Tahtın kendi çocukları Bayezid ile Selim'den birine kalacağını düşünen Hürrem Sultan, iki şehzadenin birbirine düşeceğini ve Kanuni Sultan Süleyman ölmeden taht kavgasına başlayacağını kestiremiyor. Hatalı kararları sonucu kardeşini sürekli kışkırtan birisi gibi görülen Bayezid, tek koruyucusu Hürrem Sultan'ın ölümüyle yalnızlaşıyor. Artık her şey Kanuni Sultan Süleyman'ın kararına kalıyor.

Oyun, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Orhangazi Salonu'nda 24 Kasım Salı günü saat 20.00'de sahnelenecek.

Kaynak: AA / Yerel

Ali Düşenkalkar Hürrem Sultan Sadık Şendil Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title