Haberler

Bursa'da Kültür Sanat

Bursa Devlet Tiyatrosu, "Bana Mastika'yı Çalsana" oyununun prömiyerini yapacak, "Sihirli Kapı"yı izleyicinin beğenisine sunacak.

Bursa Devlet Tiyatrosu, "Bana Mastika'yı Çalsana" oyununun prömiyerini yapacak, "Sihirli Kapı"yı izleyicinin beğenisine sunacak.

Nilbanu Engindeniz'in yazdığı, Murat Atak'ın yönettiği "Bana Mastika'yı Çalsana"nın dekoru Tayfun Çebi, kostümleri Funda Çebi, ışık tasarımı ise Yakup Çartık'a ait.

Hafize Gün, Berrin Kulya Balkanlar, Ecehan Şarman Çetinkaya ve Yener Sezgin'in aralarında bulunduğu 42 oyuncunun rol aldığı eserde, İzmir'de "çingene mahallesi" olarak bilinen İki Çeşmelik'te yaşayanların hayatları ele alınıyor. Oyunda, burada oturan ve büyüyünce "çingene" olmayı hayal eden küçük Yeşim'in 12 Eylül döneminde karşılaştığı zorluklar anlatılıyor.

Oyun, Ahmet Vefik Paşa Sahnesi'nde bugün ve yarın 20.00, 3 Ekim Cumartesi günü ise 15.00 ve 20.00 saatlerinde sahnelenecek.

Taner Turan'ın yazıp yönettiği "Sihirli Kapı" oyununun dekoru Özlem Karabay, ışık tasarımı Rahmi Özan, müzikleri Oktay Köseoğlu'na ait.

Ayşe Dinç Vardar, Emre Işık, Cenk Turan ve Sıdıka Derya Gümral'ın aralarında bulunduğu 20 oyuncunun rol aldığı eser, hayali ormanlar ülkesinden "Bay Bilgin" adında mucidin, icat ettiği kapıyla bugüne yolculuğuyla başlıyor. Bay Bilgin, "Sihirli Kapı" sayesinde zaman içinde istediği yere seyahat ediyor.

Fantastik görselliği, şarkıları ve dans sahneleriyle dikkat çekici anlatıma sahip oyunda, çocuklara, doğanın, ağaçların ve sevginin ne kadar değerli olduğunun öğretilmesi amaçlanıyor.

Oyun, Ahmet Vefik Paşa Sahnesi'nde 4 Ekim Pazar günü saat 14.00'te sahneye konulacak.

Kaynak: AA / Yerel

Ahmet Vefik Paşa Çetinkaya İzmir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title