Haberler

Bursa'da Kültür Sanat

Bursa Devlet Tiyatrosu (BDT), İstanbul Devlet Tiyatrosunun sahnelediği "Hamlet" ve "Sihirli Kapı" oyunlarını izleyicilerin beğenisine sunacak.

Bursa Devlet Tiyatrosu (BDT), İstanbul Devlet Tiyatrosunun sahnelediği "Hamlet" ve "Sihirli Kapı" oyunlarını izleyicilerin beğenisine sunacak.

William Shakespeare'in yazdığı, Sebahattin Eyüboğlu'nun Türkçe'ye çevirdiği, rejisörlüğünü de Işıl Kasapoğlu'nun üstlendiği "Hamlet" oyununun dekor ve giysi tasarımını Hakan Dündar ve ışık tasarımını Cem Yılmazer yapıyor.

Bülent Emin Yarar'ın rol aldığı oyunda, üslubu gibi kişiliği de sürekli değişim halindeki Hamlet, bu kez de sahnedeki tek başınalığıyla olayların içinde ve dışında, bunları hem yaşayan hem de anlatan kişi olarak izleyicinin karşısına çıkacak.

Oyun, Ahmet Vefik Paşa (AVP) Sahnesinde bugün ve yarın 20.00, 2 Mayıs Cumartesi günü ise 15.00 ve 20.00 saatlerinden itibaren sahnelenecek.

Taner Turan'ın yazdığı ve yönettiği "Sihirli Kapı"nın dekor tasarımı Özlem Karabay, ışık tasarımı Rahmi Özan ve müzikleri Oktay Köseoğlu'na ait.

Ayşe Dinç Vardar, Emre Işık, Cenk Turan ve Sıdıka Derya Gümral dahil 20 oyuncunun rol aldığı oyun, hayali bir ülke olan ormanlar ülkesinden Bay Bilgin adında bir mucidin, icat ettiği bir kapıyla günümüze yolculuğuyla başlıyor. Bay Bilgin, "Sihirli Kapı" sayesinde zaman içinde istediği yere seyahat ediyor. Fantastik görselliği, şarkıları ve dans sahneleriyle çarpıcı, dikkat çekici bir anlatıma sahip oyunda, geleceğin teminatı küçük çocuklara tarihi çınar ağacıyla doğanın, ağaçların ve sevginin ne kadar değerli olduğunun öğretilmesi amaçlanıyor.

Oyun, AVP Sahnesinde 3 ve 5 Mayıs'ta saat 14.00, 6 Mayıs'ta ise 11.00'den itibaren minik izleyicilerle buluşturulacak.

Bursa Şehir Tiyatrosu

Bursa Şehir Tiyatrosu, Nikolay Gogol'un yazdığı, Koray Karasulu'nun Türkçe'ye çevirdiği ve Ertan Akman'ın yönettiği "Evlenme" oyununu sahneleyecek.

Oyunun dekor tasarımını Murat Şimşek, kostüm tasarımını Akın Tezer Tunalı, ışık tasarımını da Zeynel Işık yapıyor. Oyuncu kadrosu 10 kişiden oluşan eserde, çöken soylular sınıfıyla yükselen burjuva sınıfının çatışması eğlenceli bir evlenme hikayesiyle ele alınıyor.

Oyun, Tayyare Kültür Merkezinde, bugün ve yarın saat 20.00'de izlenime sunulacak.

Kaynak: AA / Yerel

William Shakespeare İstanbul Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title