Haberler

Bursa'da Kültür Sanat

Bursa Devlet Tiyatrosu (BDT), "Kanlı Nigar" ile İzmir Devlet Tiyatrosunun "Kadın Sığınağı" oyunlarını sahneleyecek.

Bursa Devlet Tiyatrosu (BDT), "Kanlı Nigar" ile İzmir Devlet Tiyatrosunun "Kadın Sığınağı" oyunlarını sahneleyecek.

Sadık Şendil'in yazdığı ve yönetmenliğini Ali Düşenkalkar'ın yaptığı "Kanlı Nigar"ın dekor tasarımını Tayfun Çebi, kostüm tasarımını Funda Çebi, ışık tasarımını Ali Karaman üstleniyor.

Demet Oran, Kemal Okur, Nergiz Acar ve Emre Yaşa dahil 24 oyuncunun rol aldığı oyunda, yangın sonucu evi kullanılamaz hale gelen Nigar'ın başından geçenler anlatılıyor. Kızlarıyla kiralık ev arayan Nigar'a Kavuklu'nun bir ev bulması sonucu Nigar'ın eski müşterilerinden mahalli tipler eve gelmeye başlıyor. Yaşamı boyunca erkeklerden çok çekmiş olan Nigar, tanıştığı adamlara çeşitli tuzaklar kuruyor ve onları zor durumlara sokarak eğleniyor. "Kadının fendi erkeği yendi" düşüncesi, dramatik bir işlemeyle oyunda ön plana çıkarılıyor.

Oyun, Ahmet Vefik Paşa (AVP) Sahnesi'nde bugün ve yarın 20.00, 11 Nisan Cumartesi günü ise 15.00 ve 20.00 saatlerinden itibaren sunulacak.

Tuncer Cücenoğlu'nun yazdığı, Tomris Çetinel'in yönettiği "Kadın Sığınağı" oyununun dekor tasarımını Suar Şeylan, kostüm tasarımını Yıldız İpekoğlu, ışık tasarımını da Kemal Gürgün yapıyor.

Farklı yaşamlardan gelerek çaresizce bir sığınma evine yerleştirilen 8 kadının öyküsünü içeren oyunda Selmin Barutçuoğlu, Hülya Böceklioğlu, Süreyya Kilimci İdiz, Gerçek Özkök Yağcı, Sabiha Sonkan, Dilek Çetiner Demir, Hülya Dilek Arda, Burcu Aksakal, Şule Demirezen, Gizem Cessur ve Nehir Akkoç rol alıyor.

Oyun, AVP Sahnesi'nde 14-15 Nisan'da saat 20.00'den itibaren tiyatroseverlerle buluşturulacak.

Bursa Şehir Tiyatrosu

Bursa Şehir Tiyatrosu, "Gulyabani" oyununu sahneye koyacak. Hüseyin Rahmi Gürpınar'ın yazdığı, Lale Oraloğlu'nun uyarladığı, Volkan Özgömeç'in yönettiği oyunun dekor tasarımını Tayfun Çebi üstleniyor. Altuğ Görgü, Ebru Serener Ergüç, Didem Hunliman, Uğur Serener, Uğur Çakmak gibi sanatçıların sahne aldığı oyunda, geçim zorluğu çeken ve aile dostlarının yardımıyla adı "peri yuvası"na çıkmış bir köşke hizmetçilik yapmaya götürülen kadının başından geçenler anlatılıyor.

Oyun, Tayyare Kültür Merkezi'nde, bugün ve yarın saat 20.00'de, 11 Nisan'da ise 14.00'te sahneye konulacak.

Kaynak: AA / Yerel

Ali Düşenkalkar Sadık Şendil İzmir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title