Haberler

Bursa'da Kültür Sanat

Güncelleme:

BDT, "Sırça Köşk" adlı çocuk oyununun prömiyerini yapacak ve "Martı" ile ''Tek Kişilik Yaşam'' oyunlarını sahneleyecek.

Bursa Devlet Tiyatrosu (BDT), "Sırça Köşk" adlı çocuk oyununun prömiyerini yapacak ve "Martı" ile "Tek Kişilik Yaşam" oyunlarını sahneleyecek.

Ülker Köksal'ın yazdığı "Sırca Köşk" oyununun yönetmenliğini, Harun Türköz üstleniyor. Dekor tasarımını Melih Karakurt, kostüm tasarımını Aytuğ Dereli, ışık tasarımını Mehmet Yaşayan'ın yaptığı oyunda Çağlar Ozan Aksu, Emre Işık, Mutlu Dereli, Savaş Ak, Şafak Pak, Hayati Özen ve Derya Gümral'ın da aralarında bulunduğu 21 kişi rol alıyor.

Keloğlan, Karagöz, Hacivat, Nasreddin Hoca gibi kahramanların canlandırıldığı oyunda Balpınar köylülerinin, Sırça Köşk'teki devden, Keloğlan ve arkadaşlarının yardımıyla nasıl kurtulduğu şarkı, şenlik ve danslarla anlatılıyor. Oyunun prömiyeri Ahmet Vefik Paşa (AVP) Sahnesi'nde 9 Şubat'ta saat 14.00'te gerçekleştirilecek.

Anton Çehov'un yazdığı, Ataol Behramoğlu'nun Türkçeye çevirdiği ve Levent Suner'in yönettiği "Martı"nın dekor tasarımını Ufuk Üsterman, kostüm tasarımını Sevgi Türkay, ışık tasarımını ise Ali Karaman yapıyor.

Demet Oran, Erçin Işık, Şükrü Reha Taşman, Cansu Yılmaz'ın da bulunduğu 13 kişinin rol aldığı oyunda, Rusya'nın 19'uncu yüzyıl sonları anlatılıyor. Taşra hayatının sıkıntılı atmosferinde 19'uncu yüzyılın sonundaki çöküntünün ele alındığı oyunda, yaklaşan ekonomik ve sınıfsal değişim de irdeleniyor. Oyunun dramatik özünü ise artık sonu gelen aristokrat kökenli bir aile ve yakın çevresinin bu değişime ayak uyduramaması oluşturuyor.

Oyun, AVP Sahnesi'nde bugün ve yarın saat 20.00'de, 8 Şubat'ta 15.00 ve 20.00'den itibaren izleyicilerin beğenisine sunulacak.

Bedri Rahmi Eyüboğlu'nun yazdığı, Erkan Yılmaz'ın sahnelediği, Ayşe Lebriz Berkem'in yönettiği "Tek Kişilik Yaşam" oyununun dekor ve kostüm tasarımını Hakan Dündar, ışık tasarımını Ali Karaman yapıyor.

Emir Çiçek'in rol aldığı oyunda, hatıraların insan hayatında gürültü patırtı içinde kısa süreli dinlenme gibi bir kaçış noktası olduğu anlatılıyor. Rüya, ses, düşünce ve hayallerin, daha başka, yaşayan ya da yaşamayan diğer şeylerin bir hatırası olduğu anlatılan oyun, Feraizcizade Oda Tiyatrosu Sahnesi'nde bugün, yarın ve 8 Şubat'ta 18.00'de izleyiciyle buluşacak.

Bursa Şehir Tiyatrosu

Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, "Buzlar Çözülmeden" oyununu sahneleyecek.

Türk tiyatrosunun önemli yazarlarından Cevat Fehmi Başkut'un klasikler arasında yer alan oyunun yönetmenliğini, Uludağ Üniversitesi (UÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Sahne Sanatları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nurhan Tekerek, dekor tasarımını Akın Tezer Tunalı, kostüm tasarımını Bengisu Mukiyen, müziklerini ise Murat Gedikli üstleniyor.

Oyunda, kar yüzünden yolları kapanan kasabaya gelen ve yeni kaymakam olduğu zannedilen kişinin hikayesi anlatılıyor. Oyun, bugün ve yarın saat 20.00'de, 8 Şubat'ta ise 14.00'te Tayyare Kültür Merkezi'nde izleyicisiyle buluşturulacak. - Bursa

Kaynak: AA / Yerel

Harun Türköz Ülker Köksal Aytuğ Dereli Karakurt Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title