Haberler

BDT'de 4 Farklı Oyun Sahnelenecek

Güncelleme:

Bursa Devlet Tiyatrosu, Tohum ve Toprak, Karı Koca Arasında Ufak Tefek Cinayetler, Martı ve Kaçaklar oyunlarını sahneleyecek.

Bursa Devlet Tiyatrosu (BDT), "Tohum ve Toprak (Alemdar Paşa)", "Karı Koca Arasında Ufak Tefek Cinayetler", "Martı" ve "Kaçaklar" oyunlarını sahneleyecek.

Orhan Asena'nın yazdığı, Tayfun Erarslan'ın yönettiği "Tohum ve Toprak (Alemdar Paşa)"nın dekor tasarımını Murat Gülmez, kostüm tasarımını Ceren Karahan, ışık tasarımını ise Yakup Çartık üstleniyor.

Taner Turan, Kamil Korunan, Emre Yaşa ve Bora Özkula'nın aralarında bulunduğu 34 kişinin rol aldığı oyunda, Osmanlı döneminde yaşanan "Alemdar Paşa Vakası" ele alınıyor. Sultan 3'üncü Selim'in öldürüldüğü, 2'nci Mahmud'un ise Alemdar Paşa tarafından kurtarılarak tahta çıkarıldığı 1809 yılının İstanbul'unun anlatıldığı oyunda, 2'nci Mahmud, hayatını borçlu olduğu Alemdar Paşa'ya sadrazamlığı vermek zorunda kalıyor.

Oyun, Ahmet Vefik Paşa (AVP) Sahnesi'nde bugün ve yarın 20.00'de, 23 Kasım'da ise 15.00 ve 20.00 saatlerinde sahnelenecek. Ayrıca oyun, Öğretmenler Günü kutlama etkinlikleri çerçevesinde 24 Kasım saat 15.00'te öğretmen ve ailelerine ücretsiz olarak sahnelenecek.

Eric-Emmanuel Schmitt'in yazdığı, Mustafa Kurt'un yönettiği "Karı Koca Arasında Ufak Tefek Cinayetler"in ise dekor tasarımı Sertel Çetiner, kostüm tasarımı Özge Akarsu, ışık tasarımı da Zeynel Işık'a ait.

Sinan Demir ve Demet Oran'ın rol aldığı oyunda, çiftlerin evliliklerindeki ihmaller, sıkıntılar, alışkanlıklar, eksiklikler, fark edilmezlik, değişkenlik, cimrilik, üşengeçlik, olumlu olumsuz durumlar, mutluluk ve mutsuzluklar ele alınıyor. Oyun, Oda Tiyatrosu'nda bugün, yarın ve 23 Kasım Cumartesi 18.00'de tiyatro severlerle buluşacak.

Anton Çehov'un yazdığı, Ataol Behramoğlu'nun Türkçeye çevirdiği ve Levent Suner'in yönettiği "Martı"nın dekor tasarımını Ufuk Üsterman, kostüm tasarımını Sevgi Türkay, ışık tasarımını ise Ali Karaman yapıyor.

Demet Oran, Erçin Işık, Şükrü Reha Taşman, Cansu Yılmaz'ın da aralarında bulunduğu 13 kişinin rol aldığı oyunda, Rusya'nın 19'uncu yüzyıl sonları anlatılıyor. Taşra hayatının sıkıntılı atmosferinde 19'uncu yüzyılın sonundaki çöküntünün ele alındığı oyunda, yaklaşan ekonomik ve sınıfsal değişim de irdeleniyor. Oyunun dramatik özünü ise artık sonu gelen aristokrat kökenli bir aile ve yakın çevresinin bu değişime ayak uyduramaması oluşturuyor.

Oyun, 26 ve 27 Kasımda 20.00 saatlerinde AVP Sahnesi'nde  beğeniye sunulacak.

Murat Can Kibiroğlu'nun yazdığı "Kaçaklar" adlı çocuk oyununun yönetmenliğini, Ali Volkan Çetinkaya üstleniyor. Dekor tasarımını Melih Karakurt, kostüm tasarımını Özlem Karabay, ışık tasarımını Sinan Mahçup'un yaptığı oyunda, Halil Balkanlar, Ali Volkan Çetinkaya, Derya Gümral, Cansu Yılmaz, Çağlar Ozan Aksu, Emre Işık, Adnan Tunalı, Özlem Altaş, Mutlu Dereli, Savaş Ak, Şafak Pak ve Hayati Özen rol alıyor.

Bir sirk hikayesi olan oyun, küçük bir yavru filin özgürlük arayışını seyircisiyle buluşturuyor. Oyun, AVP Sahnesi'nde 26 Kasım'da 14.00'te sahneye konulacak.

Bursa Şehir Tiyatrosu

Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu ise "Buzlar Çözülmeden" oyununu sahneleyecek.

Türk tiyatrosunun önemli yazarlarından Cevat Fehmi Başkut'un klasikler arasında yer alan oyunu "Buzlar Çözülmeden"in yönetmenliğini Uludağ Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Bölümü Başkanı Prof. Dr. Nurhan Tekerek, dekor tasarımı Akın Tezer Tunalı, kostüm tasarımı Bengisu Mukiyen, müziklerini ise Murat Gedikli yapıyor.

Oyunda, kar yüzünden yolları kapalı kasabaya gelen yeni kaymakamın hikayesi anlatılıyor. Oyun, bugün ve yarın saat 20.00'de, cumartesi ise 14.00'te Tayyare Kültür Merkezi'nde sahnelenecek. - Bursa

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Tayfun Erarslan Murat Gülmez Orhan Asena Zeynel Işık Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title