Haberler

Bursa?da Korkutan Orman Yangını 50 Hektar Alana Zarar Verdi 1-

Bursa'nın merkez Osmangazi İlçesi Aksungur Köyü'nün ormanlık alanında dün öğleden sonra başlayan ve daha sonra şiddetli poyrazın etkisiyle Göynüklü, Çağrışan ve Gündoğdu Köyleri'nin ormanlık alanlarına da sıçrayan yangın sabaha karşı söndürüldü. 50 hektar fıstık çamı ormanının zarar gördüğü bölgede sabahın ilk ışıklarıyla birlikte 5 helikopterle soğutma çalışmaları devam ediyor. Osmangazi ile Mudanya ilçeleri arasındaki Aksungur ve Çağrışan köyleri arasındaki ormanlık bölgede dün henüz belirlenemeyen bir nedenle başlayan yangın, şiddetli poyrazın etkisiyle Göynüklü, Çağrışan ve Gündoğu köyleri sınırlarındaki ormanlık alanı etkisi altına aldı. Yangına Bursa Orman Bölge Müdürlüğü ve Bursa Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin yanı sıra Kütahya, Yalova, Balıkesir, Bilecik ve Kocaeli'nden gelen ekipleri müdahale etti. Ancak havanın kararmasıyla birlikte havadan müdahale yapılamayınca yangın ilerlemesini sürdürdü. Müdahale sürürken, yangının tehdit ettiği 40 ev tedbir amacıyla boşaltıldı. İki kişinin dumandan etkilendiği yangına 100 yakın araç, çok sayıda iş makinası ve 250 personel müdahalesini sürdürürken, gece Çağrışan Köyü'ne gelen Bursa Valisi Münir Karaloğlu burada Orman Bölge Müdürü Ahmet Köksal Coşkun, Mudanya Belediye Başkanı CHP'li Hayri Türyılmaz ve Bursa Emniyet Müdürü Selami Yıldız'ın da bulunduğu bürokratlarla toplantı yaptı. Ekiplerin gece boyunca sürdürdüğü çalışmalar rüzgarın da etkisini kaybetmesiyle sonuç verdi ve yangın kontrol altına alındı.

Bursa Orman Bölge Müdürü Ahmet Köksal Coşkun, ekiplerin özverili çalışmaları sonucu yangının saat 04.00 sıralarında kontrol altına alındığını belirterek, 'Bursa'nın son yıllardaki en büyük yangınlarından biriydi. Ormanının yanı sıra belediye ekipleri de bize destek oldu. Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte yangına 5 helikopter de havadan müdahale ederek soğutma çalışmalarına başladı. Rüzgarın tekrar etkili olacağı bildirildiği için tedbirlerimiz yangın bölgesinde devam ediyor' dedi.

Yangının çıkış nedeninin orman ve jandarma ekipleri tarafından araştırıldığını kaydeden Coşkun, yol kenarındaki bölgeden başladığını biliyoruz. Ancak kesin nedeni belli değil. Araştırmalar sürdürülüyor diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Köksal Coşkun Osmangazi Gündoğdu Mudanya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title