Haberler

Bursa'da Huzurevinde Bir Kişinin Ölümüyle İlgili Dava

Bursa'da, geçen mart ayında huzurevinde kavga ettiği akciğer kanseri, kalp ve diyabet hastalıkları bulunan 66 yaşındaki Remzi Candan'ın fenalaşıp ölmesine ilişkin tutuklanan Davut Erber (65), davanın ilk duruşmasında tahliye edildi.

Bursa 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık Davut Erber ve tanıklar ile sanık avukatları katıldı.

Ali Osman Sönmez Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nde yaklaşık 4 yıldır kalan Erber, savunmasında, olay günü sabah kafeterya bölümünde Remzi Candan'ın çay sırasında beklememesi gereken yerde durduğunu, bundan dolayı kadınların geçemediğini söyledi.

Candan'ın kenara çekilmesini istediğini belirten Erber, "Ona, 'Sen efendi adamsın, az çekil, sabret çayın gelir' dedim. 'Sana ne' deyince dayanamadım, yakasından tutup salladım. O anda bizi ayırdılar. Duvara vurmadım. Bir iki dakika sonra masaya oturduktan sonra yıkıldı." diye konuştu.

Huzurevinde bahçe işlerinden sorumlu tanık Mümin Öztürk de iki yaşlı adamın birbirlerine vurmaya çalıştığını ancak vuramadıklarını ifade etti.

Daha sonra Candan'ı oturttuklarını anlatan Öztürk, "Birkaç dakika sonra dengesi bozuldu, düşer gibi oldu. Hemşireyi çağırdık. Remzi ağabeyin hasta olduğunu 5-6 aydır duyuyorduk. Remzi ağabey her sabah, 'Akşam neredeyse ölüyordum' diyordu." ifadelerini kullandı.

Sanık avukatı, Adli Tıp Kurumu raporuna göre Erber'in darbelerinin basit tıbbi müdahaleyle giderilebilecek olduğunu dile getirerek, müvekkilinin tahliyesini istedi.

Mahkeme heyeti, ölen Remzi Candan'ın çocuklarının davadan haberdar edilmesine ve suçun niteliğinin değişmesi ihtimalinden dolayı sanık Davut Erber'in tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmasına karar vererek duruşmayı erteledi.

Ali Osman Sönmez Huzurevi'nde, geçen mart ayında Remzi Candan ile Davut Erber arasında kavga çıkmıştı. Erber'in iteklediği iddia edilen Candan, bir süre sonra fenalaşmış ve hayatını kaybetmişti. Olay sonrası huzurevinden kaçtığı öne sürülen Erber, Bahar Mahallesi'nde polis ekiplerince yakalanmış ve sevk edildiği mahkeme tarafından tutuklanmıştı. Erber hakkında "kasten adam öldürmek" suçundan müebbet hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Ali Osman Sönmez Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title