Haberler

Bursa'da Hdp Seçim Bürosu Açılışında Olaylar Çıktı

Bursa’nın Mudanya ilçesindeki HDP seçim bürosu açılışında olaylar çıktı.

Bursa'nın Mudanya ilçesindeki HDP seçim bürosu açılışında olaylar çıktı. HDP Mudanya İlçe Başkanı Halis Şanlı'nın konuşmasındaki 'çapulcu' sözlerine sinirlenen aynı binadaki MHP ve Ülkü Ocakları'ndaki kişiler, sloganlar atarak miting alanına yürümek istedi. Çok sayıdaki güvenlik güçleri olayları büyümeden önledi.

Bursa'nın Mudanya ilçesi Ömerbey Mahallesi'ndeki Belediye İş Merkezi'ne seçim bürosu açmak isteyen HDP, aynı binada bulunan MHP'nin ve Ülkü Ocakları'nın tepkisiyle karşılaştı. HDP Mudanya Seçim Bürosu açılışı halaylarla başlarken, seçim otobüsünden seslenen HDP Mudanya İlçe Başkanı Halis Şanlı, konuşmasının başında 'Geceden HDP bayrakları birkaç çapulcu tarafından indirilip kendi çaputlarını takmışlar' demesi üzerine, aynı binada bulunan MHP ve Ülkü Ocakları bürolarından tekbir sesleri yükseldi.

Daha sonra seçim otobüsünden seçmenlerine seslenen HDP Bursa Milletvekili Adayı Asiye Kolçak, her türlü engellemelere karşı Mudanya'da büro açtıklarını ve faaliyetlerini sürdüreceklerini söyledi. Diğer partililerin kendilerine saldırmak için ittifak kurduklarını öne süren Kolçak'ın, "Bir takım çapulcuları üzerimize salarak bizi korkutmak istiyorlar" demesi üzerine Ülkü Ocakları'nda toplanan bir grup, bu kez de miting alanına ellerinde Türk bayraklarıyla yürüyüşe geçti. Bunu gören HDP yanlıları da onların üzerine yürümek istedi. Araya giren güvenlik güçleri yaşanan arbedeyi büyümeden önledi.

Konuşmaların ardından seçim otobüsünün alandan ayrılmasıyla türküler ve halaylar çekerek eğlenmeye başlayan HDP'lilerle bir grup yeniden karşı karşıya geldi. İki grup arasında arbede yaşandı. Tekrar araya güvenlik güçlerinin girmesiyle olaylar yatıştırıldı. İki gurup ara sokaklara dağıldı.

Olay sonrası açıklama yapan MHP Mudanya İlçe Başkanı Yüksel Kesen, aynı binada MHP ve HDP seçim bürolarının olmasındaki zorlukları dile getirdi. Kendilerine yapılan hakareti asla kabul edemeyeceklerini belirten Kesen, "Türkiye düşmanı olan HDP'lilerin mitinglerinde bir tek Türk bayrağı bile bulundurmazken barış ve kardeşlikten söz etmeleri mümkün olamaz. HDP'nin Mudanya'da rahat etme imkanı olmayacaktır. Bu tür söylemlerde ve eylemlerde bulunmaları halinde kavgalarımız asla bitmeyecek ve artarak devem edecektir. Bu sebeple güvenlik güçlerimizi ve idarecilerimizi uyarıyorum. İleride oluşacak kötü olayların önüne geçmek için bir an önce önlemler alınmalıdır" dedi. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Halkların Demokratik Partisi Mudanya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title