Haberler

Bursa'da Girişimcilere Büyük Destek

Uludağ Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (UÜ-TTO), ‘TÜBİTAK 1512 Teknogirişim Semaye Desteği Programı Uygulayıcı Kuruluşu’ oldu.

Uludağ Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (UÜ-TTO), 'TÜBİTAK 1512 Teknogirişim Semaye Desteği Programı Uygulayıcı Kuruluşu' oldu.

Üniversite-sanayi alanında etkin işbirlikleri sağlayarak bilginin ürüne dönüşmesi adına girişimcilere rehberlik eden UÜ-TTO, 'TÜBİTAK 1512 Teknogirişim Semaye Desteği Programı Uygulayıcı Kuruluşu' oldu. Gelişmeyle ilgili açıklama yapan Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, Türkiye'de Ar-Ge faaliyetlerinin ve bütçelerinin arttırılması gerektiğine işaret ederek, "Araştırma, geliştirmeye gereken önemi verirsek biz de ülke olarak teknolojide söz sahibi oluruz" dedi.

Ulcay, Amerikalı girişimcilerin Ar-Ge çalışmalarını evlerinin garajlarında dahi yaptıklarını ve bunun neticesi olarak teknoloji gelişimine hükmettiklerini, ülke olarak Türkiye'nin de Ar-Ge konusunda bireylerden başlayarak ciddi atılımlar yapması gerektiğini belirtti. Bu konuda teknogirişimcilere 150 bin liraya kadar hibe desteği verildiğini vurgulayan Ulcay, "ULUTEK Teknoloji Geliştirme Bölgesinde bulunan UÜ-TTO, TÜBİTAK 1512 Teknogirişim Semaye Desteği Programı Uygulayıcı Kuruluşu olmuştur. Artık girişimcilerin www.ulukoza.com adresi üzerinden başvurarak teknolojik iş fikirlerini gerçekleştirmeleri için her türlü desteği UÜ-TTO tarafından almaları mümkün" dedi.

Gençlerin bu konuya ilgi göstermesi gerektiğini ifade eden Ulcay, ABD, Çin, Japonya ve Almanya'nın Ar-Ge harcamaları konusunda dünyanın ilk 4 ülkesi olduğunu belirtirken, pahalı ve uzun bir süreç olmasına rağmen Ar-Ge'nin önemli bir yatırım olduğunu ve meyvesini zaman içinde mutlaka vereceğini sözlerine ekledi. Girişimci gençlerin iş fikirlerini hayata geçirmek için www.ulukoza.com adresinden başvuru yaparak, fikirden pazara kadar destek almalarının ülkemizin geleceğini şekillendirecek çok önemli bir fırsat olduğunun altını çizen Ulcay, "TÜBİTAK bünyesinde açılan hibe destek programları yeterli sayıda proje başvurusuna ulaşamadığı için hibeler girişimcilere ulaştırılamıyor. UÜ-TTO, hibelerin girişimcilere ulaşması noktasında etkin ve pratik bir rol üstlendi" şeklinde konuştu. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Uludağ Üniversitesi Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title