Haberler

Bursa'da Fetih Şenlikleri Hazırlığı Başladı

Osmangazi Belediyesi tarafından 12'ncisi düzenlenecek olan "Osman Gazi'yi Anma ve Bursa'nın Fethi Şenlikleri" için hazırlıklara başlandı.

Osmangazi Belediyesi tarafından 12'ncisi düzenlenecek olan " Osman Gazi'yi Anma ve Bursa'nın Fethi Şenlikleri" için hazırlıklara başlandı.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, yaptığı açıklamada, 12 yıldır geleneksel olarak düzenledikleri şenliklerin, Bursa sınırlarını aştığını, tüm Türkiye'ye, hatta dünyanın pek çok ülkesine ulaştığını söyledi.

Dündar, şenlikleri çok daha etkin ve güzel hale getirmek adına ortak çalışmalar yürüttüklerini ifade ederek, "Bugüne kadar düzenlediğimiz şenlik programları her yönüyle ses getirdi. Her yıl olduğu gibi bu yıl da şenlikler süresince fetih yürüyüşü, köy düğünü, tarihi kent koşusu, sempozyumlar ve çeşitli etkinlikler düzenleyeceğiz" diye konuştu.

Bu etkinliklerle şehrin bayram havasına büründüğünü ifade eden Dündar, şunları kaydetti:

"Her yıl şenlikler kapsamında düzenlediğimiz sempozyumda, Bursa ile ilişkili olan bir Osmanlı Padişahının hayatını ve dönemini ele alıyoruz. Bu sempozyumlarda anlatılanları kitap haline getirerek tarihimizi yeniden gözden geçirme fırsatı buluyoruz. Bu yıl düzenleyeceğimiz sempozyumda Fatih Sultan Mehmet'in hayatını ve dönemini ele alacağız. 8 Nisan Cuma günü, Fatih Sultan Mehmet ve döneminin anlatıldığı sempozyum ile başlayacak olan şenlikler, 24 Nisan Pazar günü gerçekleştirilecek Rahvan Atları Koşusu ile son bulacak."

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Osmangazi Belediyesi Mustafa Dündar Osman Gazi Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title