Haberler

Bursa'da Fetih Coşkusu

Bursa'nın fethinin 688'inci yılı düzenlenen törenlerle kutlandı.

Bursa'nın fethinin 688'inci yılı düzenlenen törenlerle kutlandı. Dönemin kıyafetlerinin tanıtıldığı defilenin yanı sıra mehter takımı ve kılıç kalkan ekibinin gösterileri, töreni takip eden vatandaşlar tarafından beğeni ile izlendi. Fetih coşkusuna 7'den 70'e her yaştan kişinin katılması dikkat çekti.

Bursa'nın fethinin 688'inci yıl dönümü nedeniyle Pınarbaşı Fetih Kapısı'nda törenler düzenlendi. İstiklal Marşı'nın okunması ve fetih selasının okunmasının ardından Uludağ Üniversitesi İslam Tarihi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adem Apak, günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yaptı. Daha sonra konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Parti'li Recep Altepe, Osman Gazi'nin Bursa'yı almak için 23 yıl çabaladığını ve gerçekleştiremeyince Orhan Gazi'ye vasiyet ettiğini söyledi. Bursa'nın Orhan Gazi tarafından daha sonra fethedildiğini dile getiren Altepe, Bursa'nın fethi ile çadır yaşantısından yerleşik yaşama geçildiğini kaydetti. Birçok padişahın naaşının da Bursa'da olduğunu hatırlatan Altepe, yaşamını Bursa'da geçiren padişahların saray hayatının olmadığını ve at üstünde yaşamlarını sürdürdüğünü sözlerine ekledi.

Şiirlerin okunmasının ardından Osmangazi Belediyesi Gösteri Sanatları Topluluğu'nun gösterisinden sonra Olgunlaşma Enstitüsü tarafından dönemin kıyafetlerinin tanıtıldığı defile yapıldı. Renkli görüntülere sahne olan defile, vatandaşlar tarafından da ilgi gördü. Daha sonra mehter takımının ve Bursa Tahtakıran Kılıç Kalkan Halk Oyunları Ekibi'nin gösterileri beğeni topladı. Tören kortej yürüyüşü ile devam etti. Tören alanına gelen her yaştan vatandaşlar, ellerindeki Türk bayraklarını sallayarak, töreni renklendirdi. - Bursa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Uludağ Üniversitesi Recep Altepe Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title