Haberler

Bursa'da Eylem Yapan İşçilere Polis Müdahalesi

Bursa'nın Karacabey ilçesinde bir fabrikada işten çıkarıldıkları gerekçesiyle eylem yapan ve servis araçlarının girişini engelleyen kişilerden 10'u gözaltına alındı.

Bursa'nın Karacabey ilçesinde bir fabrikada işten çıkarıldıkları gerekçesiyle eylem yapan ve servis araçlarının girişini engelleyen kişilerden 10'u gözaltına alındı.

Türkiye Tütün Müskirat Gıda ve Yardımcı İşçileri (Tekgıda-İş) Sendikası üyesi olan ve Nestle Gıda Çikolata Fabrikası'nda işten çıkarılmalarını gerekçe gösteren kişiler, fabrika önünde toplandı.

Vardiya değişimi sırasında fabrikanın arka kapısının önünde bekleyen gruptan bazı kişiler, yola yatıp servis otobüslerinin tesislere girişini engelledi. Bunun üzerine grup polis tarafından müdahalede bulunuldu.

İlçe Emniyet Müdürü Arif Günal, eylemcilerle polis ekipleri arasında kısa süreli arbedenin ardından grubu yatıştırmaya çalıştı. Daha sonra eylemcilerden 10'u ekipler tarafından gözaltına alındı.

Tekgıda-İş Sendikasından olaya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, "Aylardır eylemlerine devam eden üyelerimize yönelik saldırılar art arda devam etmektedir. Şiddetli saldırı ve müdahale ile karşı karşıya kalan 10 üyemiz gözaltına alınmıştır" ifadesine yer verildi.

Kaynak: AA / Yerel

Karacabey Türkiye Nestle Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title