Haberler

Bursa'da Engelilere Bakım Merkezi

Bursa Osmangazi Belediyesi'nin Dünya Bankası Fonundan Yararlanarak Oluşturduğu Osmangazi Belediyesi Yerel Gündem 21 Engelliler Bakım Merkezi (Obam) Düzenlenen Törenle Açıldı. Engellileri ve Ailelerini Haftanın Bir Günü Ağırlandığı Bakım Merkezinde, Engellilere Çeşitli Faaliyetlerle Psikolojik Destek Veriliyor.

Bursa Osmangazi Belediyesi'nin Dünya Bankası fonundan yararlanarak oluşturduğu Osmangazi Belediyesi Yerel Gündem 21 Engelliler Bakım Merkezi (OBAM) düzenlenen törenle açıldı. Engellileri ve ailelerini haftanın bir günü ağırlandığı bakım merkezinde, engellilere çeşitli faaliyetlerle psikolojik destek veriliyor.

Alemdar Mahallesi'nde inşa edilen engelli bakım merkezinde ekonomik olarak zor durumda olan engellilere bir günlük özgürlük veriyor. Engellilere OBAM'da ebru ve boyama sanatının yanı sıra çeşitli sosyo kültürel destekler verilecek. Türkiye'de ilk olma özelliği taşıyan OBAM, ailelere destek olmak hedefiyle engelli kişilerin haftada bir gün evlerinden alınıp günlük bakımlarının ücretsiz olarak yapılmasını sağlıyor. Engelli ailelerine kişisel işlerini gerçekleştirmeleri için gerekli zaman aralığını oluşturan OBAM, hem engellilerin hem de ailelerinin sosyal yaşama katılmalarına katkı sağlıyor. Dünya Bankası'nın 'Sosyal Riski Azaltma Projeleri' çerçevesinde Başbakanlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü'nün onayıyla kullandırılan fonlardan yararlanıldı. Başbakanlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü kabul ettiği bu proje için OSYEG 21 ile bir sözleşme imzalandı. Projenin toplam yatırım tutarı yaklaşık 115 bin YTL'ye mal oldu.

OBAM'ın açılış töreninde Osmangazi Belediyesi Güzel Sanatlar Topluluğu ve Zihinsel Engeliler Davul ekipleri bir gösteri düzenledi. Gösterilerden sonra Hilal Bayraktar isimli bir engelli okuyarak herkesi duygulandırdı. Osmangazi'ye yapılan spor tesislerinin ilçenin her yerini süslediğini belirten Osmangazi Belediye Başkanı Recep Altepe, Türkiye'de özürlülerin birçok eksiğinin olduğunu dile getirdi. Engelliler merkezinden sonra engelliler bakım merkezini kurmanın mutluluğunu yaşadığını kaydeden Altepe, her insanın her an engelli olabileceğini hatırlattı. Engellilerin OBAM'da güzel saatler geçireceğini ifade eden Altepe, "Engellilerimiz bakım merkezinde hem eğlenecekler, hem de eğitilecekler. Engelliler için eğitim merkezlerinin arttırılması için çalışacağız. Bakım merkezimizde ayda 300 engelli ve ailesine hizmet verilecek. Önmüzdeki aylarda ise Muradiye Hamamı'nda çeşitli restorasyon çalışmaları yaparak engelli merkezine dönüştürülmesi için çabalıyoruz. Engellilerin buradan aldıkları eğitimle birikim ve meslek sahibi olmasını istiyoruz" dedi.

Başkan Altepe'nin konuşmasının ardından söz alan Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Başkanı Zülfikar Akar, engellilerin son yıllarda önemli haklar elde ettiğinin altını çizdi. Bursa'da engelillerinin durumunun çok fazla masaya yatırıldığını ifade eden Akar, Osmangazi Belediyesi'nin Avrupa standartlarına yakın hizmet verdiğini belirtti. Akar, "Türkiye'de engellilere yönelik bir bilgi eksikliği var. Bunun en kısa zaman içerisinde düzeltilmesi lazım. İnsanların bakış açılarının tekrar gözden geçirilmesi gerekir. Konfederasyon olarak hedefimiz engeliler ve ailelerinin gelecekte rahat ulaşabilecekleri bakım merkezleri oluşturmak. Bakım merkezi yönetmeliğimize göre çalışmalarımızı düzenliyoruz" diye konuştu

Konuşmaların ardından Başkan Altepe, AK Parti Bursa Milletvekili Hayrettin Çakmak, merkezin açılışını yaptı. Bakım merkezini gezen Altepe, AK Parti milletvekillerinden Ali Kul ve Canan Candemir Çelik engellilerin kendi yaptıkları ebru resimlerini izledi. Törene eski AK Parti Milletvekili Mehmet Altan Karapaşaoğlu, OSYEG 21 Genel Sekreteri Rıfat Bakan, Sosyal Hizmetler İl Müdürü Şaban Kander ve vatandaşlar katıldı.

(YS-EY)

07.09.2007 18:15 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title